Policija nepieļāva kontrabandas cigarešu ieviešanu Eiropas valstīs

foto: Valsts policija
foto: Valsts policija

Pirms kāda laika, februāra mēnesī, Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki atsavinājuši vērienīgu daudzumu nelegālo cigarešu, kas bija transportētas uz Eiropas lielāko valsti Vāciju, informē Valsts policija.

Veicot operatīvus meklēšanas pasākumus un realizējot operatīvu informāciju, Rēzeknes novadā, ceļa posmā Rēzekne-Daugavpils policijas darbinieki apturējuši kravas automašīnu, kurā tika pārvadātas cigaretes ar Krievijas akcīzes marķējumu. Kopumā tika atrastas un atsavinātas 2 419 200 cigaretes, kas bija apslēptas zem kravas paletēm. Atsavinātā kontrabandas prece tika transportēta tālākai realizēšanai uz Vāciju.

 Saistībā ar šo policija pārbauda 1978.gadā dzimušo vīrieti. Uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta 2. daļas par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu un realizāciju, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai tā izdarīta lielā apmērā. Par šādu noziedzīgo nodarījumu likumā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai arests, vai piespiedu darbs, vai naudas sods līdz simt minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.



Написать комментарий