ASV vēstnieks: Polijā tiks izvietota pretraķešu aizsardzības sistēma

foto: apollo.lv
foto: apollo.lv

ASV vēstnieks Polijā Stīvens Muls apstiprināja, ka nodoms izvietot Polijā pretraķešu aizsardzības sistēmu tiks īstenots, par to 14.februārī paziņoja Polijas radio.

Vēstnieks apgalvo, ka notiek gatavošanās pretraķešu aizsardzības sistēmas celtniecībai. Pēc tā Polijai būs „pretraķešu vairogs”, vēsta portāls korrespondent.net.

„Patiesībā, mūsu plāns par jaunās bāzes izvietošanu Redzikovas apkaimē būs īstenots savlaicīgi ( līdz 2018.gadam). Tam ir paredzēts speciālais budžets. Es atbraucu uz Poliju trīs mēnešus atpakaļ, kopš tā laika  trīs vai četras reizes ir viesojušies Pretraķešu aizsardzības aģentūras pārstāvji, kas šo vietu apmeklēja, lai visu sagatavotu sistēmas izvietošanai,» teica vēstnieks.

Iepriekš Pentagona eksperti un līdzstrādnieki slēgtā brīfingā, kas tika rīkots ASV kongresa dalībniekiem, bija norādījuši, ka vairāku pretraķešu aizsardzības sistēmas elementu izvietošana Polijā un Rumānijā neesot mērķtiecīga.

Tika norādīts, ka raķešu dislokācija Polijā nebūs efektīva, ja tās netiks atbilstoši pārprojektētas, lai spētu veikt pārtveršanu lidojuma ieskriešanās stadijā. Pašlaik ASV šis uzdevums tiek uzskatīts par neizpildāmu.


Написать комментарий