M.Isupova: Skolotāju algas atkarīgas no valsts dotāciju apmēra

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daži portāla Gorod.lv lasītāji ziņo, ka Daugavpils skolu skolotāji paraksta paziņojumus par to, ka no jaunā gada viņu darba algas tiek samazinātas.

Ar ko ir saistīta skolotāju darba algu samazināšana, portālam pastāstīja Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova.

M.Isupova paskaidroja, ka skolotāju darba algas tika palielinātas pagājušā gada septembrī, kad Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde pārskatīja budžetu un līdzekļu pārpalikumu iedalīja skolām, kuras paaugstināja skolotāju algas. Visi skolotāji, kuriem zināms, ka darba algas tiek maksātas no valsts dotācijām, tika brīdināti, ka no septembra darba algas tiks paaugstinātas, bet, sākot ar 1.janvāri tās būs atkarīgas no valsts dotācijas, kura būs paredzēta 8 mēnešiem (laika posmam no janvāra līdz augustam).

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldē uzskatīja, ka skolotāju darba algas no 1.janvāra tiks ievērojami samazinātas, bet samazinājums ir neliels – 5-10 lati, un tas neattiecas uz visām skolām. Lielākais darba algu samazinājums vērojams skolās, kurās septembrī darba algas bija lielākas, paskaidroja Pārvaldes vadītāja.

M.Isupova atzīmēja, ka darba algu paaugstināšana vai samazināšana nav pašvaldības vai Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes iegriba: viss ir atkarīgs no valsts iedalīto līdzekļu apmēra.

Pēc M.Isupovas vārdiem, šāda situācija – darba algu paaugstināšana septembrī un samazināšana janvārī – visdrīzāk atkārtosies arī šogad: ja izveidosies pārpalikumi, tie tiks nodoti skolām. Līdz mācību gada beigām darba algas netiks grozītas, jo šā gada 8 mēnešiem domātā dotācija ir iedalīta.


Написать комментарий