Cietoksnī atliek ēkas nojaukšanu attiecīgo dokumentu trūkuma dēļ

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes sēdē pagājušā gada beigās ar balsu vairākumu bija pieņemts lēmums par avārijas stāvoklī esošās būves nojaukšanu Cietoksnī, Aleksandra ielā 4.

Tā kā ēka ir avārijas stāvoklī pašvaldībā pateica, ka ēku nepieciešams steidzami demontēt, pirmkārt nepieciešams nojaukt ēkas zelmini, jo tas tuvākajā laikā var pats sabrukt. To plānoja paveikt jau pagājušajā gadā, bet šogad bija paredzēts veikt ēkas pārējās daļas demontāžu. Uz doto momentu ieplānoti darbi nav veikti.

Daugavpils pilsētas domes izpilddirektors Andrejs Kursītis portālam Gorod.lv paziņoja, ka ieplānotie darbi netiek veikti, jo nav sagatavoti nepieciešamie dokumenti. Demontāžas darbus veikt atbilstoši Būvniecības likuma prasībām, uzsākt ēku un būvju demontāžu var tikai  pēc tam, kad ir izstrādāts un saskaņots būvnormatīvos noteiktajā kārtībā darbu veikšanas projekts.

Izpilddirektors paskaidroja, ka bez tehniskā projekta bija pasludināts konkurss uz dotā darba veikšanu, taču izsludinātais konkurss bija bezjēdzīgs, jo pretendenti piedāvāja augstas cenas, tas neapmierināja pašvaldības intereses.

Tā kā šo ēku apkalpo Daugavpils dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmums, tad arī tehnisko projektu sastādīs šis uzņēmums. Projektu vēl būs nepieciešams saskaņot ar Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekciju, paziņoja A. Kursītis.


Написать комментарий