T.Bikovskis: Šogad uz Domes līdzfinansējumu pretendējošie projekti ir daudz kvalitatīvāki

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Jauniešu organizāciju aktivitāšu un pasākumu līdzfinansējuma konkursam tika iesniegti 55 pieteikumi, ziņo Domes Jaunatnes departaments. Izvērtējot pieteikumus saskaņā ar agrāk apstiprināto sistēmu, deputāti nolēma, ka 50 pieteikumi saņems finanšu atbalstu uz kopēju summu LVL 11542,30.

Jaunatnes departamenta vadītājs Teodors Bikovskis portālam Gorod.lv paziņoja, ka šogad tika saņemts lielāks pieteikumu skaits un projekti bija daudz kvalitatīvāki, vairākas organizācijas kopīgi izstrādā projektus un plāno tos realizēt, kas ir ļoti pozitīva tendence.
„Runājot par projektu saturu, minēšu, ka gandrīz nav izklaižu projektu, pārsvarā tie ir saistīti ar kādu jauniešu problēmu. Vairāki projekti, kuri pērn saņēma atbalstu, šogad plāno piesaistīt ne tikai pilsētas jauniešus, bet arī dalībniekus no citām pilsētām un valstīm”, - paziņoja T.Bikovskis.

Iestādes vadītājs norādīja, ka Jaunatnes departaments, tāpat kā pērn, kontrolēs visus organizāciju izdevumus. Katra organizācija noteiktā termiņā iesniedz izvērstu atskaiti par rīkoto pasākumu, turklāt gandrīz visus pasākumus, kuri saņem līdzfinansējumu, apmeklē departamenta darbinieki, kuri izvērtē paveikto.

Pateicoties Domes līdzfinansējumam, sabiedriskās organizācijas šogad organizēs 30 publiskus pasākumus (2012.gadā to bija 19), 9 interešu grupu pasākumus (2012.gadā – 11 pieteikumi) un 11 NVO vasaras nometnes (2012.gadā – 10).

Pašvaldības līdzfinansēšanas apjoms konkursa ietvaros palielinājās tikai attiecībā uz NVO publiskajiem pasākumiem – 2013.gadā jauniešu aktivitāšu līdzfinansējumam  paredzēti  LVL 8774,60 (2012.gadā tas sastādīja LVL 5885,40). Kopumā, pamatojoties uz saņemtajiem pieteikumiem, ir plānots iesaistīt aktīvajā sabiedriskajā dzīvē vairāk nekā 20 tūkstošus jaunu pilsētnieku, gan kā dalībniekus, gan arī skatītāju lomā. 

Departamenta pārstāvji atzīmēja, ka jauniešu organizāciju rīkotie pasākumi ar katru reizi kļūst interesantāki, profesionālāki un daudzveidīgāki. Daugavpils jauniešu organizācijām ir iespēja īstenot savus plānus, sadarbojoties ar pašvaldību Jauniešu neformālās izglītības centru, kas tika izveidots pagājušajā gadā un atrodas Varšavas ielā 45.


Написать комментарий