Latgales plānošanas reģions piedalīsies starptautiskajā tūrisma izstādē ''Adventur 2013'' Viļņā

foto: tours.lv
foto: tours.lv

No 1. līdz 3. februārim Latgales plānošanas reģions piedalīsies starptautiskajā tūrisma izstādē ADVENTUR 2013 Lietuvas galvaspilsētā Viļņā, ziņo Latgales plānošanas reģiona Sabiedrisko attiecību speciālists Edgars Kluss.

Šī izstāde notiek pirmo gadu, pārņemot astoņpadsmit gadus ilgušo VIVATTUR izstādes tradīciju. ADVENTUR 2013 ir lielākais gada notikums kaimiņzemes tūrisma nozarē, kas pulcē gan pašmāju tūrisma profesionāļus, gan izstādes dalībniekus no tuvākām un tālākām ārzemēm.

Šajā gadā Latgales tūrisma piedāvājums Lietuvā tiks prezentēts divu pārrobežu projektu ietvaros, ko realizē Latgales plānošanas reģions un Latgales reģiona attīstības aģentūra - Igaunijas, Latvijas un Krievijas pārrobežu sadarbības programmas Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta 2007 – 2013. gadam ietvaros projekts „Tour de Latgale and Pskov” (proj. Nr. ESTLATRUS/1.3./ELRI-129/2011/08) un Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmas projekts Nr. LLB-1-098 "Tūrisma attīstības veicināšana Latgales-Utenas-Vitebskas pārrobežu reģionos" (BELLA DVINA 2)

Latgales tūrisma speciālisti kopā ar sadarbības partneriem no Pleskavas reģiona piedalīsies izstādē, popularizējot abu reģionu tūrisma piedāvājumu, kā arī prezentēs pārrobežu tūrisma maršrutu kartes, kas nupat izstrādātas projekta „Tour de Latgale & Pskov” ietvaros. Pateicoties abu reģionu sadarbībai un tūrisma speciālistu darbam ir tapuši 5 pārrobežu maršruti – sakrālais, amatniecības, lauku, dabas un kultūrvēsturiskais maršruts. Tāpat stendā strādās Latgales amatnieki – keramiķis Valdis Pauliņš no Krāslavas un tekstilmāksliniece Ilga Drikse no Līvāniem.

Savukārt Bella Dvina 2 projekta pārstāvji no Latgales, Utenas apriņķa un Vitebskas apgabala uz izstādi dosies ar moto „Tavas skaistākās brīvdienas Latgalē, Aukštaitijā un Vitebskas reģionā”, pozicionējot 3 reģionus kā vienotu tūrisma galamērķi – Baltijas Ezeru zemi un Bella Dvina. Stenda apmeklētājiem būs iespēja saņemt brošūru „Tavas skaistākās brīvdienas Latgalē, Aukštaitijā un Vitebskas apgabalā”, kas ietver informāciju par kultūrvēsturiskajiem objektiem, dabas resursiem, gastronomisko tūrismu, kā arī par aktīvās atpūtās, ziemas un veselības tūrisma piedāvājumu Latgalē, Rytu Aukštaitijā un Vitebskas reģionā. Tiks piedāvāta arī kopējā tūrisma karte, kas sastāv no LV-LT-BY galamērķa kartes, pilsētu kartēm, kā arī tūristiem nepieciešamās informācijas.


Написать комментарий