Enerģētikas eksperts: «Liepājas metalurgs» uzvedas nekaunīgi

foto: balticexport.com
foto: balticexport.com

Pārtraucot maksāt elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponenti, "Liepājas metalurgs" rīkojas "augstākā mērā nekaunīgi", šorīt Latvijas Televīzijas raidījumam "Labrīt, Latvija!" sacīja enerģētiķis Juris Ozoliņš.

Viņa vērtējumā, "Liepājas metalurgs" šādi vēlas maksāt mazāk par elektrību uz citu patērētāju, tostarp - citu eksportējošu uzņēmumu, rēķina. Ozoliņš uzsvēra, ka obligātā iepirkuma komponente ir visparastākā enerģija, un maksa par to ietilpst ikvienā elektrības rēķinā.

Kā ziņots, "Liepājas metalurga" valde nolēmusi uz laiku pārtraukt maksāt obligātā iepirkuma komponenti. Laikā no 2008. līdz 2012.gadam kopumā obligātās iepirkuma komponentes veidā samaksāti 10,9 miljoni latu, bet šogad uzņēmumam būs jāmaksā vairāk nekā deviņi miljoni latu.

Lai gan "Liepājas metalurga" sevišķi akcentē elektroenerģijas izmaksu kāpumu kā vienu no galvenajiem problēmu cēloņiem, problēma ir daudz plašāka, norādījis ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

"Patiesībā, ja mēs atrisināsim sadārdzinājuma daļu elektroenerģijā, tas neizglābs uzņēmumu no grūtībām un neatrisinās visas problēmas. Šīs problēmas ir daudz ilgākas, tās ir saistītas ar krīzi nozarē un to, ka jāmaksā kredīts par modernizāciju, bez kuras uzņēmums, visticamāk, būtu beidzis pastāvēt," atzina Pavļuts.

"Liepājas metalurga" vadība izteikusi lūgumu atbrīvot uzņēmumu no obligātā iepirkuma komponentes maksāšanas un atļauju pārkreditēt valsts galvoto aizņēmumu.


Написать комментарий