Daugavpils Centra vidusskolā notika Daugavpils IX novadpētniecības konference

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils Centra vidusskolā jau devīto reizi notika novadpētniecības konference. Pasākums sākās ar dalībnieku uzstāšanos.

Konferencē piedalījās dažādu organizāciju pārstāvji – Aleksandrs Dmitrijevs (vēstures klubs), Inna Lobanova (vēstures skolotāja), Oļegs Denisovs („Latgales novadpētnieki” organizācijas priekšsēdētājs),Vladimirs Filipovs (Daugavpils novadpētnieku kluba priekšsēdētājs),  kā arī pārstāvji no citām organizācijām.  Visi uzstājās ar svarīgiem ziņojumiem.

Pēc Innas Lobanovas vārdiem, konferencē piedalījās cilvēki, kuri interesējas ar pilsētas, novada un valsts vēsturi. Konferencē piedalījās arī skolēni. Ir jāatzīst to, ka tieši no vēstures pētīšanas cilvēkā dzimst patriotisms.

I.Lobanova arī uzstājās konferencē, pastāstīja par jezuītu darbību Dinaburgas pilsētā. A. Hudobsčenoka parādīja Daugavpils Valts ģimnāzijas vēsturi fotogrāfijās, šī ziņojuma sagatavošanā galvenokārt piedalījās ģimnāzijas skolēni. G. Blaževiča pastāstīja par Daugavpils poļu ģimnāziju. I.Ročko pavēstīja par ebreju skolām Latgalē. Konferencē arī pavēstīja interesantu faktu, ka 9.vidusskolas ģerbonis ir pirmais oficiāli reģistrētais skolu ģerbonis Latvijā. Konference noslēdzās ar N. Pavloviča priekšnesumu.
Pēc konferences dalībnieki apmeklēja vidusskolas muzeju. 



Написать комментарий