Policija brīdina, ka pēdējā laikā Daugavpilī aktualizējušās zādzības no dzīvokļiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Biežāk tas notiek dienas laikā, kad saimnieku nav mājās, uzlaužot durvju slēdzeni.

Policija vēlas atgādināt par drošības pamatnoteikumiem, ievērojot kurus, jūs varētu novērst zādzību no jūsu īpašuma vai dzīvokļa, kā arī pasargāt to:

- dodoties prom no dzīvokļa uz ilgāku laiku, palūdziet blakus dzīvojošus kaimiņus pieskatīt jūsu dzīvokli no ārpuses (no malas). Dzīvokļa atslēgas jāuztic tikai ļoti tuviem, labi pazīstamiem cilvēkiem, par kuriem esiet droši. Atstājiet arī sava mobilā telefona numuru;

- jāpārliecinās, ka durvju slēdzenes ir labā tehniskā stāvoklī, nav novecojušas. Nemazāk svarīgi, lai dzīvokļa ārdurvis būtu drošas un izturīgas.

- dzīvoklī esošas sadzīves tehnikas dokumentus, vēlams turēt atsevišķi noslēptus vai, ja ir iespēja, citā dzīvoklī.

- Pirmā stāva iedzīvotājiem būtu vēlams uzlikt logiem restes. Jāatceras un jāzina to, ka plastikāta logi negarantē jūsu dzīvokļa drošību. „Lietpratējiem” nesagādā nekādu grūtību tos uzlauzt;

- Vēlama būtu arī signalizācijas uzstādīšana mājoklim, ja ir tāda iespēja.

Gadījumā, ja jūs redzat pie savām dzīvesvietām aizdomīgas personas vai zādzības mēģinājumu, vai ka kāds mēģina uzlauzt svešu dzīvokli, nekavējoties zvaniet uz policiju vai 110, 65403302. Jo laicīgāk policija saņems signālu par iespējamo noziegumu, jo ātrāk tā spēs ierasties notikuma vietā, un, iespējams novērst iespējamo zādzību vai aizturēt likumpārkāpējus.


Написать комментарий