Meksikā arestē 158 policistus

foto: borderlandbeat.com
foto: borderlandbeat.com

Meksikas policija 18 janvārī apcietināja 158 policistus aizdomās par piedalīšanos narkotiku tirdzniecībā, ziņo ārvalstu mediji, atsaucoties uz AFP.

Aresti notika divās Meksikas ziemeļu pilsētās: 110 policisti tika aizturēti Lerdo pilsētā, bet vēl 48 – kaimiņu pilsētā Gaomespalasio.

Tuvākajā laikā abās pilsētās policistus nomainīs armijas pārstāvji un štata policija, jo brīvībā palikušiem vietējiem policistiem būs jāiziet pārbaude par piedalīšanos narkotiku tirdzniecībā, kā arī speciāli treniņi. Līdz tam, 2012.gada novembrī Gomespalasio pilsētā jau tika atlaisti 145 policisti pēc tam, kad viņi neizturēja īpašu pārbaudi.

Meksikā ir ļoti augsts organizētās noziedzības līmenis, tas ir saistīts pirmkārt ar narkokarteļu darbību. Grupējumi, ar kuriem bieži sadarbojas policisti, nodarbojas ar narkotiku pārvadāšanu no Latīņamerikas valstīm uz ASV. Kopš 2006.gada, kad Meksikas prezidents Felipe Kalderons uzsāka cīņu ar narkokarteļiem, konfliktu rezultātā valstī ir gājuši bojā vairāk nekā 70 tūkstoši cilvēku.


Темы: , , ,
Написать комментарий