Sestdienas rītā Vidzemē fiksēts sals līdz -26,6 grādiem, Igaunijā – līdz -30,8 grādiem

foto: mega-u.ru
foto: mega-u.ru

Zemākā gaisa temperatūra Latvijas meteoroloģisko novērojumu stacijās sestdienas rītā reģistrēta Ainažos, Rūjienā, Viļānos un Zosēnos, kur termometra stabiņš noslīdēja līdz -25..-26 grādiem, bet Valkā - līdz pat -26,6 grādiem, liecina aģentūras BNS apkopotie dati.

Saskaņā ar informāciju no ceļu meteostacijām Igaunijā pie Rūjienas novada robežas gaisa temperatūra pazeminājās līdz -27,7 grādiem, bet Igaunijas austrumos sals vietām sasniedza -30,8 grādus. Tik zema gaisa temperatūra reģistrēta uz ceļa starp Tartu un Mustvē.

Somijas dienvidos 19.janvāra rītā fiksēts sals līdz -33 grādiem, dažviet Krievijā gaiss atdzisa līdz -38 grādiem. Sals līdz -29 grādiem skāris arī Stokholmas apkaimi, kur tik auksts 19.janvāris pieredzēts pirmo reizi.

Lielākajā daļā Vidzemes un Latgales, kā arī daudzviet Zemgalē gaisa temperatūra sestdienas rītā pazeminājās līdz -22..-24 grādiem. Savukārt minimālā gaisa temperatūra Kurzemē saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem bija no -7,9 grādiem Kolkā līdz -13,1 grādam Stendē.

Rīgas apkaimē sals sasniedza -23 grādus, starptautiskajā lidostā "Rīga" tika reģistrēti -21,8 grādi. Iepriekšējā šīs ziemas zemākā gaisa temperatūra Rīgas lidostā bija -16,5 grādi 13.janvārī, bet Ziemeļvidzemē pagājušās svētdienas rītā tika reģistrēts sals līdz -26,8 grādiem.

Latvijā 19.janvāra aukstuma rekords nav pārspēts. 1950.gada 19.janvārī Rīgā bija spelgonis līdz -30, Daugavpilī - līdz -37 grādiem.

Nakts uz svētdienu vietām Latvijā, iespējams, būs vēl aukstāka. Ja ilgstoši saglabāsies skaidrs laiks un bezvējš, gaisa temperatūra dažviet Vidzemē un Latgalē var pietuvoties -30 grādu atzīmei, prognozē sinoptiķi.


Темы: , , ,
Написать комментарий