Vidējā apkures maksa par 1 m2 decembrī Daugavpilī bija 1,31 Ls

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

2012.gada decembrī uzņēmuma „Daugavpils siltumtīkli” pakalpojumu patērētājiem apkures tarifs bija 47,09 Ls par megavatstundu bez PVN – tāds pats, kā novembrī.

Minētais tarifs atbilst dabasgāzes tirgus cenai 230 Ls par 1 000 kubikmetriem. Ņemot vērā laikapstākļus, vidējā apkures maksa par 1 m2 decembrī Daugavpilī bija 1,31 Ls.

Vidējā ārējā gaisa temperatūra decembrī bija -5,4 grādi pēc Celsija skalas, kas ir par 2 grādiem aukstāk, nekā 2011.gada decembrī. Atgādināsim, ka vidējā gaisa temperatūra novembrī bija +3,8 grādi pēc Celsija skalas, un vidējā apkures maksa novembrī sastādīja 0,76 Ls par dzīvojamās telpas 1 m2.

Preses konferences laikā vicemērs Vjačeslavs Širjakovs paziņoja, ka siltumapgādes jautājumā Daugavpils neatšķiras no citām pilsētām, kur tarifu ietekmē dabasgāzes cena un ārējā gaisa temperatūra, kā arī dzīvojamo māju tehniskais stāvoklis, no kura ir atkarīgs patērētās siltumenerģijas daudzums. Kā parasti, lielākie rēķini par apkuri ir mazdzīvokļu mājās, kopmītņu tipa mājās, augstceltnēs, kurās ir lifti un atkritumvadi, jo šajās mājās ir lielāki siltuma zudumi.

Savukārt, Domes izpilddirektors Andrejs Kursītis piebilda, ka siltinātajās mājās (Šaurā ielā 24 un Kandavas ielā 4) apkures tarifs decembrī bijis ap 0,75 Ls par 1 m2.

AS „Latvijas gāze” ziņo, ka siltumenerģijas tarifs janvārī samazināsies līdz 46,46 Ls par megavatstundu, jo dabasgāzes tirgus vērtība samazināsies līdz 225 Ls par 1 000 kubikmetriem.

Jāatzīmē, ka salīdzinājumā ar pagājušo gadu uzņēmuma „Daugavpils siltumtīkli” tarifs, atkarībā no dabasgāzes cenas, pieauga par aptuveni 1%. Minētā tarifa paaugstināšana bija saistīta ar akcīzes nodokļa ieviešanu dabasgāzei.
 


Написать комментарий