Ierēdņiem būtu jāatbild par neefektīvu valsts līdzekļu izlietošanu

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Valsts kontroles darba rezultāti ir jāvērtē ne tikai pēc krimināllietu skaita, jo organizācija nodarbojas arī ar prevencijas darbu.

Tā radio Baltkom rīta programmā paziņoja Valsts kontroliera amata kandidāte, Valsts kontroles padomes locekle Elita Kūrmiņa.

Elita Krūmiņa "Revīzijas sākumā mēs konsultējam valsts struktūras. Ja mūsu darbības pirmssākumos daudzām valsts iestādēm bija negatīvas atskaites, tad tagad situācija ir būtiski uzlabojusies," pastāstīja Krūmiņa.

Tomēr otra Valsts kontroliera amata kandidāte, bijusī auditorfirmas "Rodl&Partner" partnere Iveta Rutkovska uzskata, ka Valsts kontrolei ir likumīga iespēja un vajadzība veicināt izmaiņas likumos.

Iveta Rutkovska

"Patlaban likumdošanā, kas regulē ierēdņu atbildību par nelietderīgu valsts līdzekļu izmantošanu, ir saskatāms haoss. Parlamentam skaidri un gaiši ir jāsaprot, ka ir nepieciešamas izmaiņas. Piemēram, ja ierēdnis ir neefektīvi izlietojis valsts līdzekļus, tad viņam par to ir jābūt finansiālai atbildībai, turklāt vairākus gadus," uzskata Rutkovska.

Savukārt Krūmiņa uzsvēra, ka par šo tēmu jau patlaban tiek runāts ar Ģenerālprokuratūru. "Viena no problēmām, kādēļ lietas par neefektīvu līdzekļu izmantošanu nenokļūst tālāk par prokuratūru, ir tāda, ka kriminālprocesā nav tāda jēdziena kā "neefektīva valsts līdzekļu izlietošana". Ar to kaut kas ir jādara, un mēs to kopā ar Ģenerālprokuratūru jau risinām," piebilda Valsts kontroles padomes locekle.


Написать комментарий