Vēsturnieks: Tracis ap «Likteņa ironiju» ir tumsonība

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Ažiotāža, kas izcēlusies ap padomju laiku filmu "Likteņa ironija jeb vieglu garu!", ir īsta tumsonība, intervijā radio Baltkom rīta programmā paziņoja vēstures zinātņu doktors Kaspars Zellis.

"Diezin vai būtu jārunā par to, ka "Likteņa ironija" traucē latviešiem tuvināties Rietumiem. Ja vispār runājam par padomju kino, tad nevar runāt par propogandu, tā drīzāk ir nostalģija. Es neteiktu, ka izmantojot "Likteņa ironiju" kā piemēru, var apgalvot, ka PSRS viss bija labi. Drīzāk otrādi – mazi dzīvokļi, haoss, u.t.t." skaidroja Zellis.

Viņš arī neuzskata, ka Krievijas propoganda Latvijas teritorijā ir bīstama.

"Propogandu izmanto visas valstis, tas ir normāli. Iespejams, mēs tās klātbūtni sajūtam vairak nekā citi, jo mums ir liela auditorija, kura klausās un skatās Krievijas plašsaziņas lidzekļus. Vāciešiem ir termins "ārvalstu propoganda".

Vienmēr ir jābūt centieniem uzlabot konkrētās valsts telu citās valstīs. Un demokrātiskā sabiedrība pretoties tādai propogandai vienkārši nav iespejams. Cita lieta, ka ārvalstu propoganda nespēs nopietni ietekmēt iedzīvotājus, ja valstij pašai būs skaidra un saprotama pozīcija," paskaidroja vēsturnieks.

Zellis piebilda, ka Latvija cenšas visas problēmas, kādas ir sabiedrībā, novelt uz Krievijas, Rietumu, Sorosa propogandu, u.t.t.


Написать комментарий