Fotomākslinieks Juris Buklovskis jaunajā gadā daugavpiliešiem novēlēja vieglas un caurspīdīgas ēnas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Jauno gadu Latgales Centrālā bibliotēka uzsāka ar ļoti gaišu Jura Buklovska fotoizstādi, kura tika atklāta otrdien, 8.janvārī.

Pēc fotomākslinieka vārdiem, viņš ar nodomu nolēma šajā gada tumšajā laikā izstādīt gaišas fotogrāfijas. „Man ļoti patīk spēlēties ar gaismu, kā arī pētīt ēnu dīvainos zīmējumus, kuri rada kontrastu. Tādēļ nosaucu šo izstādi par „Gaismu un ēnām”, - pastāstīja J.Buklovskis.

Jura Buklovska fotodarbos visbiežāk izmantotā tematika joprojām ir ne tikai Latgales, bet arī ārzemju pilsētas un lauku ainavas.

Minētā izstāde ir ceturtā fotomākslinieka personālizstāde, kurā apskatāmas 54 fotogrāfijas, kuras tika uzņemtas pēdējo sešu gadu laikā, bet dažas no tām uzņemtas pirms 30 gadiem.

Juris Buklovskis pastāstīja, ka visi viņa darbi atspoguļo vienu vienkāršu domu: apkārtējā pasaule ir skaista, tikai jāprot to saskatīt. Sakarā ar to, ka viņš apguvis būvniecības objektu inženiera – projektētāja profesiju, nākamā izstāde tiks veltīta pilsētas ielām, arhitektūras objektiem un, protams, cilvēkiem.

„Jāatceras, ka ēna ir tikai īslaicīgs gaismas trūkums, tāpēc novēlu, lai visas ēnas jaunajā gadā būtu vieglas un caurspīdīgas”, - portāla Gorod.lv lasītājiem novēlēja Juris Buklovskis.
 



Написать комментарий