Rēzeknē par kukuļdošanu apturēts autovadītājs

foto: aluksne24.lv
foto: aluksne24.lv

7.janvārī par Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu Rēzeknē tika apturēts kāds autovadītājs, kurš piedāvājis kukuli policijas amatpersonai, lai izvairītos no administratīvā soda.

Vakar, 7.janvārī, veicot profilaktisko reidu cīņā pret kukuļdošanu, policijas darbinieki Rēzeknē apturējuši kravas transportlīdzekļa vadītāju, kurš apdzīvotā vietā veicis apgriešanās manevru tam neparedzētā vietā, ar ko pārkāpis Ceļu satiksmes noteikumus. Lai izvairītos par šo pārkāpumu paredzētā administratīvā protokola sastādīšanas, 1977.gadā dzimušais Krievijas Federācijas pilsonis piedāvājis policijas darbiniekam, kurš pildījis dienesta pienākumus, kukuli (naudu).

Uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323.panta 1.daļas „par kukuļa piedāvāšanu valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību kukuļdevēja interesēs”. Par šādu likumpārkāpumu likums paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai arestu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu līdz simt divdesmit minimālajām mēnešalgām.


Написать комментарий