Strauji top Jēkabpils reģionālās slimnīcas jaunā piebūve

foto: jekabpilslaiks.lv
foto: jekabpilslaiks.lv

Pirms nepilniem četriem mēnešiem Jēkabpils reģionālās slimnīcas jaunā piebūve, kurā atradīsies Infekciju slimību nodaļa un dienas stacionārs, bija tikai nesen iesākta – pamatos tika ievietota kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm, informē Jēkabpils pašvaldības portāls. 

Šo mēnešu laikā būvniecība strauji gājusi uz priekšu – 2013.gada sākumā ēkai jau tiek likts jumts. Būvdarbu veicēji no SIA „Jēkabpils PMK” atzīst – noteiktos termiņus pat izdevies nedaudz apsteigt.

„Ātrāk iet, daudz ātrāk nekā plānojām,” stāsta būvdarbu vadītājs Valentīns Barhatovs un apliecina, ka laika apstākļi – sals un pēc tam atkusnis – netraucēja.

Par straujo darba tempu gandarīts arī Jēkabpils reģionālās slimnīcas vadītājs Ivars Zvīdris: „Celtnieki ļoti godprātīgi, ar lielām pūlēm, ņemot vērā laika apstākļus, ievēro darba grafikus. Kā bija solīts, pirms Ziemassvētkiem mums bija spāru svētki – spāres bija kārtībā. Un ne tikai spāres. Jau bija uzklātas plēves pret sniegu un lietu, un vairs netecēja mitrums iekšā.”

Āra darbi tika izdarīti laicīgi, tādēļ tagad, ziemā, strādnieki var veikt sienu apdari, liet betona grīdas un darīt citus iekšdarbus. Turklāt ēkai jau pieslēgts siltums, tādēļ darbu var veikt nesalstot.

Domājot par pacientu un slimnīcas personāla ērtībām, jaunā piebūve savienota ar galveno slimnīcas korpusu. Ēkai paredzētas divas uzbrauktuves, bet nokļūšanu otrajā stāvā atvieglos lifts. Tiks labiekārtota arī apkārtējā teritorija un iestādīti jauni kociņi un krūmi.

Atgādinām, ka ēkas būvniecību finansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds, valsts un Jēkabpils pilsētas pašvaldība. Projekta kopējās izmaksas ir 1 619 870 lati.

Paredzēts, ka Infekciju slimību nodaļas un dienas stacionāra piebūve tiks pabeigta šogad ap Jāņiem. 


Написать комментарий