Visi Daugavpils novada bērni no maznodrošinātajām ģimenēm saņems sociālos pabalstus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

7.janvārī Daugavpils novada domē notikušajā preses konferencē žurnālisti jautāja par novadā esošo maznodrošināto ģimeņu skaitu.

Novada domes Sociālā dienesta vadītāja Anna Jegorova pastāstīja, ka uz 2012.gada 1.decembri Daugavpils novadā bija reģistrētas 1 776 maznodrošinātās ģimenes, kurās aug 798 bērni. Neskatoties uz to, ka ne visi bērni mācās novada skolās un daļa no viņiem apmeklē pilsētas vai citu pašvaldību skolas, 2013.gada budžetā paredzētie sociālie pabalsti pienāksies visiem bērniem, neatkarībā no mācību vietas.

Pēc izpilddirektores Vandas Kezikas vārdiem, maznodrošināto ģimeņu pabalstu palielināšana ir ļoti nepieciešama. „Mūsu sociālie darbinieki vairākkārt ziņoja par problēmu ar kancelejas preču iegādi, it īpaši kārtējā mācību gada sākumā.

Ikgadējās medicīniskās apskates gaitā parasti tiek konstatēts, ka daudziem bērniem jāizraksta brilles. Ja vecāki ar daudzmaz pietiekošiem ienākumiem var iegādāties bērniem brilles, maznodrošinātajās ģimenēs gan pieaugušie, gan bērni naudas trūkuma dēļ neņem vērā problēmas ar redzi. Rezultātā no tā cieš bērni, kuri vājas redzes dēļ nav spējīgi normāli dzīvot un mācīties”.


Написать комментарий