Vācijā arābu un turku tautības skolēni pazemo vācu gaišmatainos bērnus

foto: rus.ruvr.ru
foto: rus.ruvr.ru

Vācijas Ģimenes lietu ministre Kristīne Šrēdere savā vēstījumā nacionālajā Vācijas televīzijā paziņoja, ka bērni no vācu etniskajām ģimenēm skolās tiek pazemoti no imigrantu bērnu puses. Viņa atzina, ka bērnus pazemo un diskriminē viņu izcelsmes dēļ, ziņo 1in.am.

Ministre atzīmēja, ka tāda veida pazemojumi ir rasisma un ksenofobijas forma. Šeit var saskatīt diskrimināciju pēc etniskās izcelsmes.

Pazemojumi ir izplatīti ne tikai skolās, bet arī sabiedriskajos transportos.

Bavārijas federālās zemes premjerministrs Horsts Zēhofers atzīmēja, ka Vācijai ir „jāslēdz durvis” musulmaņu un arābu imigrantiem.
Kāpēc tik asi reaģē Vācijas politiķi?

Pagājušās nedēļas nogalē laikraksts BILD un telekanāls Das Erste publicēja materiālus par vardarbību, kura ir vērsta pret vācu tautības skolēniem. Tas, it sevišķi ir vērojams Vācijas skolās, kur vācu bērni ir mazākumā.

Essenas pilsētas skolā apmēram 70% izglītojamo ir imigranti. Vācu tautības bērnus pazemo, kā arī piekauj. Klasē ar tiem nerunā, bieži vien tie noslēdzas sevī un reti izsaka savu viedokli.

„Imigrantu bērni uzvedas savdabīgi,” atzīmē Essenas skolas direktore, „Skolotājām nākas strādāt ar bērniem, kuri aiz muguras tās sauc par vācu padauzām.”

Ramadāna laikā situācija pasliktinājās, jo imigrantu bērni ēdnīcās spļāva vācu tautības bērnu ēdienu porcijās. Uzskata, ka Vācijā diskriminē imigrantu bērnus, taču šeit mēs redzam pavisam citu situāciju, apgalvoja viens no skolas pasniedzējiem.

Berlīnē situācija nav labāka. Pasniedzēji no vienas Berlīnes skolas uzrakstīja ziņojumu Vācijas skolotāju arodbiedrībai, kur pasniedzēji sūdzas par diskriminācijas un rasisma aizsākumiem skolā pret vācu tautības bērniem. Skolēnus pazemo, piekauj, bet gadījumos, kad vācu skolēni reaģē uz notiekošo līdzīgā veidā, tad imigrantu bērniem palīdzēt steidzas viņu vecāki, radi un draugi.


Написать комментарий