Gripas monitorings: gada pēdējā nedēļā Daugavpilī divreiz samazinājies pie ģimenes ārsta vērsušos pacientu skaits

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Slimību profilakses un kontroles centra dati liecina, ka pagājušā gada 52.nedēļā (no 24. līdz 30.decembrim) monitoringā iekļautajās ambulatorajās iestādēs gripas gadījumi netika klīniski diagnosticēti.

Pie ģimenes ārsta vērsušos pacientu skaits AAEI gadījumos samazinājies divas reizes un bijis vidēji 486,6 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju. Daugavpilī ambulatorajās iestādēs reģistrēti vidēji 477 pie ģimenes ārsta vērsušies pacienti, savukārt pirms nedēļas pacientu skaits pārsniedza 1 000 cilvēku.

Infektoloģi atzīmē, ka vēršanās pēc palīdzības ar akūtām augšējo elpceļu infekcijām ambulatorajās iestādēs samazinājusies sakarā ar brīvlaiku skolās un īsu darba nedēļu (2 darba dienas). Vēršanās monitoringā iesaistītajās ambulatorajās iestādēs AAEI gadījumos 52.nedēļā bijusi ievērojami zemāka nekā reģistrēts iepriekšējās divās sezonās atbilstošā periodā.

Ambulatoro apmeklējumu skaits AAEI gadījumos samazinājies astoņās un pieaudzis divās monitoringā iekļautajās teritorijās – Jēkabpilī un Valmierā. Augstākā augšējo elpceļu infekciju intensitāte tika reģistrēta Jūrmalā (844 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju) un Liepājā (634 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju), bet zemākā saslimstība reģistrēta Ventspilī (228 gadījumi) un Gulbenē (287 gadījumi).

Svētku nedēļas laikā Rīgā stacionēti divi pacienti, SIA „Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca” stacionāra laboratorijā gripas vīrusi noteikti 15 paraugos. Kopš sezonas sākuma noteikti 27 A tipa gripas vīrusi un 2 B tipa gripas vīrusi. Gripas aktivitāte Latvijā ir bijusi zema, tomēr pieaudzis laboratoriski apstiprināto gripas gadījumu skaits, kas liecina par gripas vīrusu izplatības pieaugumu.

Pati augstākā saslimstība nemainīgi reģistrēta vecuma grupā līdz 4 gadiem.


Написать комментарий