Tālbraucējam no Latvijas kontrabandistu dēļ Vācijā uzliek 200 000 latu sodu

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Kāds tālbraucējs šoferis no Latvijas saņēmis 200 000 latu soda rēķinu par kontrabandas cigarešu kravas ievešanu Vācijā. Pats šoferis par kravas saturu gan neko neesot zinājis un bijis pārliecināts, ka notikušo vācu pusei skaidro tiesībsargājošās iestādes, piektdien ziņo Latvijas Radio (LR).

Par šo faktu Latvijā ir ierosināts kriminālprocess un iespējamie nelikumīgās kravas īpašnieki pat esot apzināti, tomēr neviens nav informējis Vācijas varas iestādes, ka šoferis par kontrabandas kravu neko nav zinājis un vainīgie tiek meklēti ar kriminālprocesuālām darbībām, norāda LR.

Tālbraucējs šoferis Jānis Priževoits loģistikas firmas "Itella" noliktavā šovasar saņēmis kravu vešanai uz Vāciju. Pavaddokumentos cigaretes nav bijušas pieminētas, bet kravas pārbaudē atrastas. Atgriezies Latvijā, tālbraucējs vērsies policijā, kur ierosināts kriminālprocess, un viņš bijis pārliecināts, ka ar to arī Vācijā uzliktā soda nedienas ir galā.

Tomēr pirms Ziemassvētkiem šoferis saņēmis paziņojumu no Valsts ieņēmumu dienesta, ka Vācijas muitas uzdevumā no viņa jāpiedzen 200 000 latu, jo ir noslēgts savstarpējās sadarbības līgums ar Vāciju un likums liekot maksāt.

Šoferis ir neizpratnē, kādēļ policija nav nosūtījusi informāciju Vācijas dienestiem, turklāt pusgada laikā viņš nav arī manījis, ka policijā notiktu kādas izmeklēšanas darbības. Neizpratnē par Latvijas iestāžu neizdarību ir arī tālbraucēja darba devējs firma "BK Trans", LR apliecinājis firmas vadītājs Jānis Baumanis.

Savukārt Valsts policijā Latvijas Radio paskaidroja, ka viņiem ir bijusi informācija par šo gadījumu, bet tā nodota tālāk Muitas kriminālpārvaldei.


Написать комментарий