Pieņemti galīgie lēmumi par divu Daugavpils skolu direktoru atbrīvošanu no amata

foto gorod.lv
foto gorod.lv

27.decembrī Daugavpils pilsētas domes kārtējās sēdes laikā tika galīgi apstiprināti lēmumi par J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas direktores Ģertrūdes Grāves un Daugavpils 13.vidusskolas direktores Māras Jakubovskas atbrīvošanu no amata. Minētos lēmumus 18.decembrī bija atbalstījusi Izglītības un kultūras jautājumu komiteja.

Vienlaikus ar lēmumu par M.Jakubovskas atbrīvošanu no amata tika pieņemts lēmums par jaunās 13.vidusskolas direktores Andželas Skuteles iecelšanu amatā, kura līdz šim laikam bija skolas direktores vietniece. Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova agrāk ļoti pozitīvi novērtēja to, ka gan pedagogi, gan vecāki un skolnieki, un direktore ierosināja konkrētu cilvēku direktora amatam.

Šobrīd kandidatūras J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas direktora amatam nav, tiek plānots, ka tiks rīkots CV konkurss. Šo ideju atbalstīja arī Ģ.Grāve, kura lūdza nopietni attiekties pret minēto konkursu.

Vitālijs Azarevičs no Domes vadības vārda pateicās Ģ.Grāvei par viņas darbu un novēlēja panākumus jaunajai direktorei A.Skutelei. M.Jakubovska uz sēdi nebija ieradusies.

13.vidusskolas jaunā direktore I.Skutele pabeigusi Daugavpils pedagoģisko institūtu, profesionālais maģistrs latviešu valodas un literatūras un Latvijas kultūras vēstures jomā. No 2000.gada 13.vidusskolā strādā kā direktores vietniece izglītības jautājumos, latviešu valodas un literatūras skolotāja, bilingvālās izglītības koordinatore un skolas muzeja vadītāja.



Написать комментарий