Sinoptiķi Ziemassvētkos sola bargu salu -28 grādus

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Jau svētdien un nākamās nedēļas sākumā Latvijā spēkā pieņemsies sals. Ziemassvētku naktī, kā arī svētku dienā, 25.decembrī, atsevišķos rajonos termometra stabiņš noslīdēs līdz mīnus 28 grādiem, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra interneta mājas lapā pieejamā informācija.

Šonedēļ un arī brīvdienās Latvijā saglabāsies stabili ziemas laika apstākļi - gaidāms gan sniegs, gan arī sals, mazināsies tikai vēja ātrums, tomēr tā virziens būs ļoti stabils - tikai no dienvidaustrumiem, austrumiem.

Darba nedēļas vidū vēl ir gaidāms neliels sniegs, vairāk snigs valsts dienvidaustrumos, atsevišķos rajonos nedaudz snigs arī sestdien, bet, sniega mākoņiem pametos Latvijas teritoriju, no svētdienas būtiski pazemināsies gaisa temperatūra.

Latvija vēl aizvien atrodas starp spēcīgu ciklonu virs Rietumeiropas un anticiklonu virs Krievijas. Ciklona centra tuvumā daudz nokrišņu, pasliktināta redzamība, Austrumeiropā tiek novēroti pat sasalstoši nokrišņi, par ko brīdina arī atsevišķu valstu nacionālie meteoroloģiskie dienesti. Savukārt anticiklona tuvumā debesis skaidrojas un valda sals pat zem -30 grādiem.

Latvijā galējos austrumu rajonos aizvadītajā naktī debesis skaidrojās, tādēļ termometra stabiņš Alūksnes un Rēzeknes novērojumu stacijās jau noslīdēja līdz -16 grādu atzīmēm.

Tuvākā nakts būs vēl aukstāka, ziemeļaustrumu rajonos gaidāms sals līdz -20 grādiem, dienvidos to nedaudz mazinās mākoņu sega, kas aizklās debesis un nesīs sniegu. Arī trešdien diena būs vēsa - no -8...-13 grādiem rietumos līdz -13...-16 grādiem austrumos.

Turpmākajās dienās sals par pāris grādiem mazināsies, bet no jauna pieņemsies spēkā svētdien un nākamās nedēļas sākumā, kad prognozes rāda, ka virs Latvijas atradīsies anticiklona centrs - nokrišņi nav gaidāmi, debesis skaidrosies.

Naktī uz 24. un 25. decembri atsevišķos rajonos termometra stabiņš noslīdēs līdz pat -25...-28 grādu atzīmēm. Visbargākais sals skars Vidzemi un Latgali.

Prognozes liecina, ka sals sāks mazināties jau 26.decembrī un vissiltākais laiks būs Kurzemes pusē, tomēr Ziemassvētkos atkusnis Latviju vēl neskars.


Написать комментарий