Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde informēja par jauniem pirmklasnieku reģistrācijas noteikumiem

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pirmdien notikušajā preses konferencē Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītājas vietniece Ināra Sprindžuka pastāstīja par jauninājumu.

Jau šobrīd domājot par jaunā mācību gada sākumu, Pārvaldes vadītājas vietniece informēja par pirmklasnieku reģistrāciju, kas parasti sākas 1.februārī. Šoreiz vecāki tiek aicināti ļoti atbildīgi izvēlēties skolu, jo varēs reģistrēties tikai vienā Daugavpils izglītības iestādē.

Pēc Sprindžukas kundzes vārdiem, ilgus gadus daugavpilieši praktizēja iestāšanās pieteikumu iesniegšanu vairākās pilsētas skolās, rezultātā dažu mēnešu laikā nebija zināms, kur tieši mācīsies bērns. Minētā prakse nav pieļaujama, jo ļoti apgrūtina darbu, savukārt jauninājums palīdzēs sakārtot un atvieglot potenciālo pirmklasnieku reģistrācijas sistēmu.

Žurnālisti jautāja, kas notiks, ja daļa skolu tiks pārpildīta, bet cita daļa saskarsies ar skolēnu skaita trūkumu, jo nav noslēpums, ka dažas pilsētas skolas ir īpaši pieprasītas.
Pēc Ināras Sprindžukas domām, minēto situāciju regulē pašvaldības saistošie noteikumi, kuros noteikts skolēnu skaits pirmajā klasē, pedagogu skaits, mācību telpu skaits utt. 

Kā arī likums nosaka, ka vispārizglītojošajā iestādē bērni tiek uzņemti rindas kārtībā, tas nozīmē, ka tiks reģistrēti pirmie 60 bērni – divas paralēlās klases. Turklāt vairākas skolas fiziski nevar pieņemt lielāku skolēnu skaitu, jo radīsies problēmas ar telpām.

Ja pietiekušos pirmklasnieku skaits vienā skolā būs neadekvāti liels, vecāki tiks informēti par brīvajām vietām skolās, kas atrodas netālu. Vecāku dzīvesvietai nebūs nozīmes bērna reģistrācijā skolā.

Pēc Marinas Isupovas vārdiem, vecāki tiek uztverti kā pasūtītāji, jo ja ir kvalitatīvs piedāvājums, ir arī pieprasījums, tas nozīmē, ka skolai ir nākotne. Pilsētas izglītības attīstības koncepcija paredz situācijas monitoringu, šobrīd nav runas par reorganizāciju vai optimizāciju, jo visas skolas pašlaik ir dzīvotspējīgas. Pilsētas pedagogu aptaujas rezultāti liecina, ka šāda veida radikāli pasākumi nav nepieciešami.



Написать комментарий