Juris Viļums: Deputātu skaita samazināšana uzlabos pašvaldību darbu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā ziņots, Ministru Kabinets atbalstījis Edmunda Sprūdža ierosinājumu samazināt reģionālo pašvaldību un Rīgas domes deputātu skaitu.

Pēc Saeimas deputāta no Latgales Jura Viļuma domām, šāds lēmums, pirmkārt, palīdzēs nodalīt lēmējvaru no izpildvaras, otrkārt, pašvaldību darbs kļūs profesionālāks.

„Neapšaubāmi, minētā lēmuma rezultātā deputātu skaits pašvaldībās krasi samazināsies, tomēr tas veicinās kvalitatīvāku un profesionālāku darbu iedzīvotāju interesēs, nevis tieksmi pēc personīgiem labumiem.

Tiek atļauts iecelt deputātu amatā izglītības, kultūras un sporta iestāžu vadītājus, jo pastāv viedoklis, ka mazajās pašvaldībās vērojams inteliģences trūkums, bet šie cilvēki ir tās pārstāvji. Manuprāt, tas neatbilst patiesībai: arī nelielajās pašvaldībās ir pietiekami daudz cilvēku, kuri var ieņemt deputāta amatu, nestrādājot par kādas iestādes vadītāju. Piemēram, skolotājs varētu ieņemt deputāta amatu.

Mēs vēlētos dot iespēju parastiem cilvēkiem, jo ilgu laiku tā bija populāru vadītāju privilēģija. Cilvēkiem nav jābaidās iesaistīties politikā”, - uzskata Juris Viļums.

Deputāts ir pārliecināts, ka minētais lēmums palīdzēs palielināt aktīvo iedzīvotāju iespējas, kuri vēlas piedalīties vietējo pašvaldību darbā.


Написать комментарий