Sv.Nikolausam veltītie ģimenes svētki „Dāvanas Nikolausam!”

foto no ERFOLG
foto no ERFOLG

Daugavpils vāciešu biedrība „Erfolg” ar Vācijas vēstniecības atbalstu organizēja svētajā Nikolausa svētkus bērniem. Sestdienā, 8. decembrī, vāciešu biedrība „Erfolg” organizēja vāciešu tradicionālo svētku svinēšanu par godu sv. Nikolausam, ko Vācijā ik gadu atzīmē 6. decembrī. Nikolauss bija izslavēts ar savu spēju darīt brīnumus un tiek uzskatīts par bērnu, jūrnieku, tirgotāju un studentu aizbildni.

Šajā dienā bērni uz sliekšņa izliek savus zābaciņus, kuros Nikolauss atstāj savas veltes – ja bērns ir uzvedies labi, tad zābaciņā rod kāroto dāvanu. Nikolauss smagi strādā, lai pieaugušos un bērnus iepriecinātu ar kāroto dāvanu, turklāt pats reti saņem dāvanas no cilvēkiem. Tāpēc Daugavpils vāciešu biedrība „Erfolg” gribēja pateikties Svētajam Nikolausam par viņa labvēlību un uzmanību, tāpēc aicināja visus interesentus piedalīties Sv. Nikolausam veltītu dāvanu veidošanas konkursā.    Konkursa dalībnieku apbalvošana notika 8. decembrī, kad tika svinēti svētki par godu Sv. Nikolausam. 

Piedalīties pasākumā tika aicināti bērni un ģimenes ar bērniem. Pasākuma norises laikā tika ieplānotas arī dažādas aktivitātes: tradīciju prezentēšana, spēles, konkursi, viktorīnas, dziesmu dziedāšana, bērnu punša pagatavošana un klātesošo cienāšana ar to. Prezentācijas laikā bērni un vecāki varēja gūt jaunas zināšanas par Nikolausa dienas un Ziemassvētku svinēšanas tradīcijām Vācijā, kā arī uzzināt daudz jauna par pašu Nikolausu un viņa atšķirībām no amerikāņu Santa Klausa. Svētku laikā bija ieradies arī pats Nikolauss, lai pateiktos bērniem par viņu aktivitāti un dalību konkursā, kā arī lai lūgtu palīdzību savas brīnumnūjas meklēšanā. Tāpat tika organizēta spēle, kuras laikā bērni varēja ne tikai pārbaudīt savas zināšanas par Vāciju un Ziemassvētkiem, bet arī iemācīties Nikolausam veltītu dziesmu vācu valodā un atrast norādes, ar kuru palīdzību viņi varēja palīdzēt Nikolausam atrast viņa nūju. Spēles laikā bērni un viņu vecāki meklēja atbildes uz dažādiem ar Ziemassvētkiem, Nikolausu un Vāciju saistītiem jautājumiem un kā atalgojumu par katru pareizu atbildi saņēma garšīgas balvas un norādes. Kad tika savāktas visas norādes, bērni kopā ar Nikolausu devās meklēt Nikolausa nūju, bet bērnu vecākiem tika organizēta kafijas pauze. Tāpat arī pēc spēles vecāki un bērni varēja nobaudīt tradicionālo kliņģeri un bērnu punšu. Pasākuma beigās notika konkursa „Dāvanas Nikolausam” dalībnieku apbalvošana. Darbi tika sadalīti vairākās nominācijās, un bērniem bija iespēja saņemt lieliskas balvas. Pēc apbalvošanas tika sniegta iespēja nofotografēties ar Nikolausu.



Написать комментарий