Daugavpilī aug saslimstība ar AAEI, Latvijā vērojama sporādiskas gripas izplatība

foto blogs.ocweekly.com
foto blogs.ocweekly.com

Latvijas Slimību profilakses un kontroles centra dati liecina, ka laika posmā no šī gada 26.novembra līdz 9.decembrim monitoringā iekļautajās ambulatorajās iestādēs gripas gadījumi netika klīniski diagnosticēti. Savukārt pie ģimenes ārsta vērsušos pacientu skaits citu AAEI gadījumos pieaudzis gandrīz visās monitoringā iekļautajās teritorijās, izņemot Valmieru. Daugavpilī pagājušās nedēļas laikā ambulatorajās iestādēs griezās vidēji 1 351 cilvēks uz 100 000 iedzīvotāju. Pie ģimenes ārsta vērsušos pacientu skaits lielāks bijis tikai Gulbenē (1 463), Jelgavā (1 681) un Rēzeknē (1 839).

Latvijas Slimību profilakses un kontroles centra dati liecina, ka 48.nedēļā SIA „Rīgas austrumu klīniskā universitātes slimnīca” klīnisku paraugu izmeklēšanas rezultātā tika konstatēts A tipa gripas vīrusa viens paraugs, bet 49.nedēļā – A tipa gripas vīrusa 2 paraugi, B tipa gripas vīruss – 1. 

No monitoringā iekļautajām stacionārajām iestādēm tikai viens stacionārs ziņojis par vienu pacientu hospitalizētu 49.nedēļā ar diagnozi „gripa”. Saskaņā ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta sniegtajiem datiem, 2012.gada 49.nedēļā pacienti ar diagnozi „gripa” netika hospitalizēti.

Jāatzīmē, ka augstākā saslimstība reģistrēta vecuma grupā līdz 4 gadiem. Speciālisti secina, ka gripas aktivitāte Latvijā joprojām ir zema, bet saslimstība ar AAEI pieaug. Šobrīd Latvijā vērojama sporādiskas (nejaušas, nepastāvīgas) gripas izplatība.

Vispārējās izglītības iestādes 49.nedēļā apmeklējuši vidēji 91,3% no visiem skolēniem, pirmsskolas izglītības iestādes – 63,7%.


Написать комментарий