Tapusi dokumentālā filma par Jēkabpils būvniekiem

foto jekabpils.lv
foto jekabpils.lv

Jēkabpils pilsētas pašvaldības mākas lapā ziņots, ka Krustpils kultūras namā iedzīvotāji pulcējās uz pirmizrādi jau piektajai dokumentālajai filmai par Jēkabpilī godājamiem cilvēkiem. Šoreiz par filmas varoņiem izraudzīti trīs būvnieki: Uldis Helmuts Putniņš, Vitauts Sankausks un Zigmunds Zemzars, kuru darbs būvniecībā nesis ievērojamu attīstību ne tikai Jēkabpilī, bet arī citviet Latvijā un ārpus valsts.

Pirms filmas pirmizrādes Jēkabpils pilsētas pašvaldības priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs izteica prieku par to, ka pilsētā tiek veidotas dokumentālās filmas, un atzina, ka šāda tradīcija tiks turpināta arī nākotnē.

Pasākuma apmeklētāja – rakstniece un novadpētniece Lūcija Ķuzāne, kura bija galvenā varone vienā no iepriekšējām filmām, arī uzsvēra, cik svarīgi ir dokumentēt savu laikmetu, lai jaunās paaudzes zinātu, kā dzīvoja viņu senči.

Filmu „Mēs – jēkabpilieši. Būvnieki” ar pašvaldības atbalstu veidoja Vidusdaugavas televīzija – producents un operators ir Jāzeps Brencis, operators – Vladimirs Boltans un montāžas speciālists – Dainis Veigurs. Koordinatore ir Valda Priekule, bet scenārija autore un režisore – Ilze Vidauska, kura 2004.gadā veidojusi arī pirmo filmu par Jēkabpili – „Jēkabpils – mūsu pilsēta”. 

Lai gan video materiālā stāstīts par būvnieku darbu, izglītību un ģimeni, daudzi, noskatoties filmu, atzina – varoņi varēja vairāk atvērties. Filmas režisore stāsta, ka panākt, lai būvnieki kļūtu pielaidīgāki, nebija viegli. Arī paši būvnieki atzina, ka sākumā attieksme pret filmēšanos nebija pozitīva. Bet tagad, noskatoties filmu, viņi pauda gandarījumu par to, ka piekrituši piedalīties.


Написать комментарий