L.Jankovska: Aug Daugavpili apmeklējušo tūristu skaits, cietoksnis kļuvis par otro populārāko objektu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šī gada martā Daugavpilī tika apstiprināta tūrisma attīstības koncepcija. Neilgi pirms tam – februārī – pilsētā notika pirmā starptautiskā tūrisma konference, kurā piedalījās daži simti cilvēku no Latvijas, Krievijas, Baltkrievijas, Lietuvas un Zviedrijas. Vicemērs Līvija Jankovska pastāstīja, ka šobrīd pilsētas tūrisma joma tiek attīstīta un tūristu skaits esot pieaudzis.

Pēdējā laikā ievērojami augusi tūristu interese par cietoksni. Pēc vicemēra vārdiem, cietoksnis kļuvis par otro populārāko tūrisma objektu, pirmo vietu ieņem Latgales zoodārzs. Ar tūristu piesaisti aktīvi nodarbojas dažādas pašvaldības iestādes, piemēram, Māla mākslas centrs, kura apmeklētība divas reizes pārsniegusi ieplānoto, kā arī Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs, kurš eksperimentē ar jaunām darba formām, piedāvājot apmeklētājiem aplūkot izstādes no pilsētnieku privātkolekcijām.

Kā arī vicemērs paziņoja, ka turpina strādāt darba grupa, kura tika izveidota, lai risinātu ar tūristu piesaisti saistītos jautājumus. Šā gada 13.decembrī notiks darba grupas kārtējā sēde, kurā tiks apkopoti tūrisma jomas statistikas dati, kā arī tiks apspriesta otrās starptautiskās tūrisma konferences rīkošana Daugavpilī nākamgad.

Tiek plānots, ka konference notiks nevis nākamā gada ziemā, bet pavasarī, kad tiks atklāts M.Rotko mākslas centrs, ar kuru tiks iepazīstināti tūrisma operatori un pilsētas viesi. L.Jankovska paziņoja, ka nākamgad tiek plānoti vairāki ar tūrisma attīstību saistīti pasākumi, taču to realizēšanai nepieciešams finansējums. Kādus pasākumus varēs realizēt kļūs skaidrs pēc pilsētas budžeta apstiprināšanas.


Написать комментарий