Rumānijā atklāj senas freskas ar Apokalipses ainām

Rumānijas pilsētiņā Brašovā 15.gadsimta pareizticīgo katedrāles kapellā zinātnieki uzgājuši fresku sēriju, kurās, pēc viņu domām, attēlotas šā gada 12.decembrī gaidāmā Pasaules gala ainas, atsaucoties uz aģentūru "News Brasov" ziņo "Interfaks".

Šī ziņa guvusi lielu izplatību Rumānijas un Moldovas medijos, kuri atklājumu saista ar populāro mītu par 21.12.12. gaidāmo "laika galu".

Senajā svētnīcā, kura nosaukta Sv. Nikolaja vārdā, uzieti 14 īpašā mitrā apmetuma apgleznošanas tehnikā izpildīti reliģiskie zīmējumi. Tie piesaistījuši zinātniekus ar satriecošo līdzību mūsdienu dokumentālajām filmām par 2012. gada beigās pareģoto Zemes magnētisko polu nobīdi.

Pēc vietējā garīdznieka Vasīlija Oltjanu vārdiem, nav precīzi zināms fresku izgatavošanas laiks. Viņš norāda, ka tās varētu būt tapušas pēc 1737.gada. Pie freskām uzieti uzraksti kirilicā, kuros rodamas ziņas par autoriem. Viens no viņiem ir ikonmeistars Georgijs Hranits un viņa brālis Grigorijs.

Neparastākā 14 freski sērijā saucas "Pasaules ritenis" un ataino Zemes ceļu ap Sauli, kur Saulē ietverts vienādmalu trīsstūris ar "visuredzošo aci", līdzīgu izplatītajam masonu simbolam. Tas raida uz Zemi nāvējošus starus, bet vairāki svētie cenšas pavirzīt Zemi, it kā vēlētos to apgriezt otrādi. Šī aina nenoliedzami rada asociācijas ar teoriju par mūsu planēta magnētisko polu maiņu.

"Dacia" fonda prezidente Līvija Pandeli paziņojusi, ka fresku unikalitāte ir apstāklī, ka to radīšanas laikā baznīca oficiāli vēl nebija atzinusi teoriju par planētu rotēšanu ap Sauli, un tajā laikā nebija nekādu ziņu par uzliesmojumiem uz Saules un izmaiņām Zemes magnētiskajā laukā. Jāpiebilst, ka oficiāli šos zinātnes faktus Vatikāns pieņēma tikai 1992.gadā.

27.novembrī Lielajā Novgorodā tika novērota anomāla parādība, kurai joprojām tiek meklēts izskaidrojums, proti - traucējumi kabeļtelevīzijas signāla translācijā. Traucējumi skāra arī mobilo sakaru tīklu un pat automašīnu elektrosistēmas. Interneta vidē šie notikumi tika plaši apspriesti saistībā ar Maiju kalendāra beigām un pareģoto "Pastardienu".


Написать комментарий