Domē sveica Latvijas Neredzīgo biedrības Daugavpils filiāles vadītāju

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Ceturtdien, 29.novembrī, Daugavpils pilsētas domē sveica ilggadējo Latvijas Neredzīgo biedrības Daugavpils teritoriālās organizācijas valdes priekšsēdētāju Mariju Ivanovu, kura tika iecelta par 5.pakāpes Atzinības krusta kavalieri.

Atzinības krusts tiek piešķirts par izcilu Tēvijas mīlestību un par nopelniem valsts, sabiedrības un kultūras labā. Marijai Ivanovai augstais valsts apbalvojums tika piešķirts par 40 gadu pašaizliedzīgo darbu un lielu personīgo ieguldījumu sociālās rehabilitācijas darbā, Ivanovas kundzei minēto balvu šī gada 18.novembrī pasniedza Latvijas valsts prezidents Andris Bērziņš.

Apsveicot Atzinības krusta kavalieri, Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova teica, ka tas esot nozīmīgs notikums Daugavpils dzīvē, ka mēs varam lepoties ar mūsu iespēju pilsētu un mūsu pilsētniekiem. Domes priekšsēdētāja minēja, ka Ivanovas kundze jau ir saņēmusi augtākā līmeņa balvu, tāpēc Ž.Kulakova viņai pasniedza puķu pušķi un sirsnīgi pateicās.

Marija Ivanova bija ļoti aizkustināta un pateicās par uzmanību, atzīstoties, ka sākumā nobijās, saņemot vēstuli no prezidenta kancelejas. „Tas ir liels gods saņemt balvu no paša valsts prezidenta rokām. Teikšu godīgi, 40 gadi ir ilgs laiks, bet tas pagāja nemanot. Esmu lepna par mūsu biedrības locekļiem, kuri, neskatoties uz slimību, pierāda, ka var daudz ko sasniegt. Patlaban viens no mūsu locekļiem studē DU maģistrantūrā, trīs cilvēki apgūst masieru arodu. Mēs cenšamies attīstīt invalīdu radošās spējas, viņi nodarbojas ar pīšanu, viņu radošie darbi tiek izstādīti gan pilsētā, gan ārpus tās”, - pastāstīja Marija Ivanova.

Tomēr nākas saskarties arī ar problēmām – ir nepieciešami floristikas un mūzikas pulciņu vadītāji, Neredzīgo biedrības tuvumā nepieciešams ielikt asfaltu. Ivanovas kundze ir optimistiski noskaņota un cer uz sadarbību ar pilsētas pašvaldību, kuras rezultātā tiks saņemts atbalsts šī un citu jautājumu atrisināšanā.

Mariju Ivanovu apsveica arī Sociālo lietu pārvaldes vadītājas vietniece Benita Siliņa un sabiedriskās organizācijas „Varavīksne” pārstāvis, kuri pasniedza viņai ziedus un nelielas dāvanas.



Написать комментарий