Āboltiņa: arī nākamajās vēlēšanās 'Vienotības' premjera amata kandidāts būs Dombrovskis

foto vienotiba.lv
foto vienotiba.lv

Saeimas priekšsēdētāja un partijas "Vienotība" līdere Solvita Āboltiņa cer, ka viņas partijas biedrs, premjers Valdis Dombrovskis saglabās valdības vadītāja amatu arī pēc nākamajām Saeimas vēlēšanām, intervijā "Latvijas Avīzei" paudusi Āboltiņa.

Viņa apliecinājusi, ka "Dombrovskis veiksmīgi vada un vadīs šo valdību un piedalīsies nākamajās Saeimas vēlēšanās kā "Vienotības" premjera kandidāts".

"Ceru arī, ka viņš saglabās amatu, jo 2015. gadā Latvija būs ES prezidējošā valsts. Tajā brīdī būs jaunievēlēts Eiropas Parlaments, jaunievēlēts nacionālais parlaments un valdība. Līdz tam būs ielikti prezidentūras saturiskie pamati, neredzu labāku kandidātu par Valdi Dombrovski ar viņa pieredzi un reputāciju Eiropā, kurš Latvijas pirmo prezidentūru varētu novadīt labāk," sacījusi Saeimas spīkere.

Savukārt jebkuras diskusijas par Latvijas kandidāta iespējām ieņemt vai pretendēt uz augstu amatu Eiropas struktūrvienībās, pēc Āboltiņas domām, būtu jāvērtē kā mūsu pašapziņu ceļošas.

Jau ziņots, ka tuvojoties 2014.gadam, kad būs jāizraugās jaunais EK prezidents, aizvien biežāk diskusijās izskan arī Latvijas premjerministra Dombrovska vārds. Pats Dombrovskis iepriekš paudis, ka iespējamā kandidēšana Eiropas Komisijas (EK) vadītāja amatam vēl ir pietiekami tāla un neskaidra perspektīva, lai par to sāktu nopietni domāt.

Nākamās Saeimas vēlēšanas gaidāmas 2014.gadā.


Написать комментарий