Drīzumā Daugavpilī apmācīs profesionālos aktierus

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils teātra valdes loceklis Oļegs Šapošņikovs paziņoja žurnālistiem, ka, iespējams, mūsu pilsētā tiks izveidota profesionālā teātra studija. Visdrīzāk Daugavpils teātra bāzē tā sāks darboties jau nākamgad.

„Iespējams, ka februārī Daugavpilī tiks atklāta profesionālā teātra studija, nevis pulciņš, bet studija, kurā aktieri iegūs profesionālo izglītību.

Viss ir diezgan nopietni, jo šī gada „Spēlmaņu nakts” balvu pasniegšanas ceremonijā esmu saticis Latvijas Kultūras akadēmijas direktoru, kurš izteica vēlmi aprunāties par aktierkursa izveidi Daugavpilī. Kādreiz jau bijām apsprieduši šo jautājumu, taču pagaidām nezinām, kā visu iecerēto realizēt. Tomēr ir zināms viens no galvenajiem noteikumiem – minētais kurss jārealizē tieši Daugavpilī un kursa apmeklētājiem jābūt vietējiem jauniešiem – cilvēkiem, kuri vēlas šeit dzīvot un strādāt.

Par vienu no profesionālās studijas pedagogiem varētu kļūt režisors Iļja Borovickis no Izraēlas, kurš nesen darbojās mūsu teātrī, režisējot bērnu pasaku „Puisēns un pūķis”. Ieraugot rezultātu, es biju pārsteigts, tas bija labas krievu teātra skolas paraugs, labas aktiera psiholoģiskās izglītības paraugs atbilstoši Staņislavska sistēmai, kas šobrīd daudzās teātra augstskolās netiek praktizēta. Vērojot mūsu pieaugušos aktierus, kuri tēloja bērnu lugā, es ieraudzīju pavisam citus cilvēkus. Tas ir atkarīgs no pedagoģiskā darba, jo aktieris mācās visu mūžu un katra jauna loma ir kaut kas jauns. Manuprāt, profesionālās teātra studijas izveide Daugavpilī ir ļoti reāla”, - uzskata Oļegs Šapošņikovs.


Написать комментарий