Lielo pilsētu mēri un satiksmes ministrs spriedīs par transporta jomu pašvaldībās

foto sam.gov.lv
foto sam.gov.lv

Trešdien Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) biedri, lielo pilsētu pašvaldību vadītāji, tiksies ar satiksmes ministru Aivi Roni. Šī būs LLPA pirmā tikšanās ar ministru un tādēļ paredzēts pārrunāt vairākus nozīmīgus jautājumus, kas skar transporta jomu pašvaldībās.

Kā informē LLPA, paredzēts runāt par Satiksmes ministrijas plānotajām  aktivitātēm un pasākumiem 2014.-2020.gada plānošanas periodā, ieguldījumiem sauszemes transporta tīklu attīstībā: ielu un ceļu infrastruktūras un starppilsētu, starpreģionu un starpvalstu dzelzceļa infrastruktūras izveidošanu un atjaunošanu, ieguldījumiem reģionālo lidostu infrastruktūras izveidē un atjaunošanā un ieguldījumiem Latvijas lielo ostu pamata infrastruktūras sakārtošanā un jaudu palielināšanā.

Paredzēts runāt arī par Satiksmes ministrijas plānotajām aktivitātēm transporta infrastruktūras atjaunošanā un izveidē.

Tikšanās notiks no pulkst.11 LLPA birojā, Mazā Jaunielā 5.

LLPA dibināta 2001.gada 23.augustā, lai īstenotu republikas pilsētu pašvaldību interešu aizstāvību un nodrošinātu interešu un tiesību pārstāvniecību gan valstī, gan ārpus tās robežām, kā arī veicinātu to savstarpējo sadarbību un attīstību.

LLPA biedri ir 9 lielākās Latvijas pilsētas - Daugavpils, Jelgava, Jēkabpils, Jūrmala, Liepāja, Rēzekne, Rīga, Valmiera un Ventspils.


Написать комментарий