Rudņeva ceturtie vārti sezonā palīdz Hamburgai pieveikt “Schalke”

foto 1.skysports.com
foto 1.skysports.com

Vācijas futbola Bundeslīgas 14. kārtas mačā savus ceturtos vārtus sezonā guva Latvijas izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs, palīdzot savai "Hamburger SV" ar 3:1 pieveikt Gelzenkirhenes "Schalke". Rudņevs izcēlās 65. minūtē, tobrīd panākot 2:0 HSV labā. Turnīra tabulā Hamburgas vienība ir astotajā pozīcijā.

Latvijas izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs pēc viena mača pārtraukuma (sezonā 11. reizi 14 mačos) atkal bija iekļauts "Hamburger SV" pamatsastāvā. Šovakar HSV savā laukumā tikās ar turnīra trešo labāko komandu Gelzenkirhenes "Schalke". Torstena Finka komandai bija jāiztiek bez traumētajiem Rafaela van der Vārta un Hinmina Sona.

Pirmais bīstamais moments radās Hamburgai – Aogo, sitot uzreiz no gaisa, trāpīja pa vārtu stabu. Neilgi pēc tam Beisteram neizdevās uztvert bumbu vārtu priekšā. "Schalke" atbildēja bīstami. Vispirms nepiesegtais Huntelārs pēc piespēles no soda laukuma malas sita garām vārtiem, bet nedaudz vēlāk pēc stūra Obasi ar galvu raidīto bumbu no līnijas izsita Arslans. Rudņevs vienreiz izgāja vienatnē pret vārtsargu Unerštalu, taču fiksēta aizmugure. Vēl Artjoms vienreiz mēģināja apdraudēt "Schalke" vārtus, taču ar galvu raidītā bumba Unerštalam nesagādāja problēmas. Vēl pāris reizes Rudņevam neizdevās saņemt bumbu izdevīgās situācijās. Puslaika beigas bija diezgan mierīgas, pirmajām 45 minūtēm noslēdzoties ar 0:0.

Neilgi pēc pārtraukuma HSV izvirzījās vadībā – pretuzbrukumā netālu no soda laukuma bumbu saņēma Beisters un ar lielisku sitienu trieca to zem vārtu pārliktņa, nestājot cerības Unerštalam. Turpinājumā vairāk uzbrukumus turpināja veidot Hamburga. Vairākas reizes redzams bija arī Rudņevs, kurš krita gan soda laukumā, gan netālu no tā, taču tiesnesis pārkāpumu nefiksēja. 65. minūtē pēc lieliskas Dikmaijera piespēles no malas Rudņevs nonāca viens pats vārtu priekšā un pārspēja Unerštalu, sitot precīzi vārtu stūrī – 2:0. Šie bija Rudņeva ceturtie vārti sezonā, vēl viņam arī divas piespēles.

"Schalke" pamazām sāka spiest un 10 minūtes pirms beigām tika pie 11 metru soda sitiena – neveiksmīgi nospēlēja Rinkons, kuram bumba trāpīja pa roku. Jau pirms tam daudz glābušais HSV vārtsargs Adlers atvairīja Huntelāra pendeli, taču holandietis raidīja tīklā atlēkušo bumbu, 2:1. Adlers vēlāk glāba arī pēc bīstama soda sitiena, bet kompensācijas laikā pretuzbrukumā pie pendeles tika HSV – tika nogāzts Aogo. Badeļs panāca 3:1, kas arī gala rezultāts.

28.11.2012 , 08:45

sportacentrs.com


Написать комментарий