Seminārs par koka arhitektūras atveseļošanu

foto ekskursijas.lv
foto ekskursijas.lv

28. – 29. novembrī Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā «Zeimuļs» norisināsies koka arhitektūras atveseļošanas tēmai veltīts seminārs, ko organizē Norvēģijas Karalistes vēstniecība sadarbībā ar Kultūras ministriju, VKPAI un Rēzeknes pilsētas domi, informē Rēzeknes pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Semināra gaitā tiks aplūkoti gan veiksmīgi īstenoti koka arhitektūras atjaunošanas paraugi Latvijā un Norvēģijā, gan analizēti ar to saistītie izaicinājumi un vajadzības. Ar Norvēģijas Kultūras mantojuma direkcijas pārstāvjiem varēs pārrunāt divpusējās sadarbības iespējas. Dalībniekiem būs iespēja arī dzīvē aplūkot divus koka arhitektūras objektus Rēzeknē – Zaļo sinagogu, kas drīzumā tiks atjaunota ar EEZ finanšu instrumenta atbalstu, un Rēzeknes Mākslas namu, kuru savulaik atjaunoja Rēzeknes Mākslas koledžas studenti un kurš koledžas vajadzībām kalpo joprojām.

Seminārs sāksies plkst. 10.00 (reģistrācija sākot no 9.30), savukārt plkst. 14.45 ir ieplānots izbraukums, lai klātienē aplūkotu Rēzeknes Zaļo sinagogu un Mākslas namu.

Reģistrēties semināram Rēzeknē var līdz 26.novembrim, plkst.12.00, rakstot uz e-pastu: linda.ozola@mfa.no, norādot vārdu, uzvārdu, institūciju, kuru pārstāvat, kā arī to, vai Jums būs nepieciešama nakšņošana.


Написать комментарий