Daugavpils iedzīvotāji tiek aicināti palīdzēt saglabāt Latvijas kultūras mantojumu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Dažāda vecuma daugavpilieši tiek aicināti atbalstīt fotoakciju „Iemūžini mājvietu”, kuras ietvaros katrs valsts iedzīvotājs var piedalīties tās kultūras mantojuma saglabāšanā.

Katrā pilsētā un novadā, tostarp arī Latgalē, ir vēsturiskās ēkas un mājas, kuras akcijas rīkotāji aicina fotografēt, un fotogrāfijas iesniegt tuvākajā Latgales Centrālās bibliotēkas filiālē vai nosūtīt uz e-pastu ginta.zalcmane@lnb.lv.

Uzklausot iedzīvotāju atmiņas, svarīgi arī ir apkopot informāciju par cilvēkiem, kas šajās mājās ir dzīvojuši. Var skenēt senāko laiku fotogrāfijas. Visas saņemtās fotogrāfijas tiks izmantotas, lai Latvijas Nacionālās bibliotēkas Digitālās bibliotēkas portālā „Zudusī Latvija” izveidotu elektronisko datubāzi par vēsturiskām mājvietām Latvijā. Tiek plānots fiksēt ēku apkārtni, konstrukciju, būvdetaļas un citas ēku nianses.

LCB galvenā bibliotekāre Inese Vaivare portālam Gorod.lv pastāstīja, ka pagaidām bibliotēkas lasītāji nesteidzas piedalīties akcijā, taču, iespējams, ka mūsu pilsētnieki sūtīs fotogrāfijas uz Latvijas Nacionālo bibliotēku.


Написать комментарий