Karjeras nedēļa Rēzeknē

foto mentalhealth.org.uk
foto mentalhealth.org.uk

No 26. līdz 30. novembrim Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) sadarbībā ar izglītības pārvaldēm, skolām un vietējiem uzņēmumiem Rēzeknē rīko Karjeras nedēļu. Tās laikā jaunieši ne tikai iejutīsies dažādās profesijās un pārbaudīs sevi erudīcijas spēlēs, bet arī apmeklēs uzņēmumus un tiksies ar karjeras konsultantiem, informē Rēzeknes pašvaldība.

Karjeras veidošanas veicinošās aktivitātes, kas notiks karjeras nedēļas ietvaros:

  •     Grupas konsultācija ”Kā sākt veidot karjeru?" kopā ar Karjeras konsultantu izglītības iestādēs
  •     Tikšanās ar uzņēmējiem izglītības iestādēs
  •     Uzņēmumu apmeklējumi/ekskursijas
  •     Karjeras /ekonomikas stunda izglītības iestādēs
  •     Interešu izglītības programmu “Atvērtās durvis” Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā, formālās un neformālās izglītības iestādēs

"Vēlamies, lai jaunieši savu profesiju izvēlas gudri, izvērtējot savas spējas, intereses, talantus. Ne mazāk svarīgi ir uzzināt par konkrēto profesiju pēc iespējas vairāk gan no profesionāliem karjeras konsultantiem, gan konkrētās jomas speciālistiem. Karjeras nedēļa sniegs iespēju arī "uzmērīt" izsapņoto nākotnes profesiju vai iepazīt tādu, par kuru iepriekš nemaz nav domāts," atklāj VIAA direktore Dita Traidās.

Karjeras nedēļu Rēzeknē īsteno Rēzeknes pilsētas dome, Rēzeknes pilsētas Izglītības pārvalde, Rēzeknes Augstskola, Baltijas Starptautiskā Akadēmija Rēzeknes filiāle, Valsts Robežsardzes koledža, Rēzeknes Uzņēmēju biedrība, Austrumlatgales radošo pakalpojumu centrs „Zeimuļs”, Rēzeknes Valsts ģimnāzija, Rēzeknes 1.vidusskola, Rēzeknes 6.vidusskola, J.Ivanova mūzikas vidusskola, Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskola, Rēzeknes pilsētas Centrālā bibliotēka un Austrumlatgales Profesionālā vidusskola.

Karjeras nedēļa vienlaicīgi notiek arī Liepājā, Ventspilī, Daugavpilī un Valmierā.


Написать комментарий