V.Širjakovs: Siltināto māju apkures rēķini kliedēs pilsētnieku šaubas par renovāciju

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Ekonomikas ministrijas dati liecina, ka Latgales iedzīvotāji ir pasīvāki daudzdzīvokļu māju siltināšanas valsts programmas dalībnieki, kuri nelabprāt izmanto siltināšanas darbu valsts garantēto 50% finansējumu: 2009.-2012.gadā Kurzemes iedzīvotāji siltinājuši 177 daudzdzīvokļu mājas, savukārt Latgales iedzīvotāji – tikai 24. Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs ir pārliecināts, ka tik zema latgaliešu aktivitāte galvenokārt saistāma ar augstu bezdarba līmeni reģionā, kura dēļ liela daļa iedzīvotāju nevar apmaksāt pat pusi no renovācijas summas.

Vēl viens iemesls, kāpēc Latgales, tostarp arī Daugavpils, iedzīvotāji nesteidzas siltināt dzīvojamās mājas ir neticība renovācijai. „Tieši tāpēc Daugavpils pilsētas pašvaldība realizē daudzdzīvokļu māju siltināšanas darbu 80% finansējumu. Tā ir pagaidu programma, kuras mērķis ir palīdzēt cilvēkiem veikt dzīvojamo māju siltināšanas darbus un pārliecināties, ka tas ir izdevīgi un tā nav afēra. Balstoties uz viņu pieredzi, arī pārējo daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji varētu pieņemt lēmumu par iesaistīšanos programmā”, - atzīmēja V.Širjakovs.

Jāatzīmē, ka šogad pilsētas programmas ietvaros dzīvojamo māju renovācijas darbi tika veikti trijās Daugavpils daudzdzīvokļu mājās – pilsētas pašvaldības 80% finansējums tika izmantots, veicot renovācijas darbus Kandavas ielā 4 un Imantas ielā 35, savukārt daudzdzīvokļu mājas Šaurā ielā 27 iedzīvotāji veica daļējo renovāciju ar 60% finansējumu.


Написать комментарий