'Warriors' apskatnieks: komandas biedri sāk zaudēt cerības par Biedriņu

foto bayarea.sbnation.com
foto bayarea.sbnation.com

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Goldensteitas "Warriors" basketbolisti jau sāk zaudēt cerības, ka latviešu centra spēlētājs Andris Biedriņš ir spējīgs spēlēt tādā līmenī, kādā viņš spēlēja pirms pāris sezonām, intervijā portālam "Delfi" izteicās ASV izdevuma "San Francisco Chronicle" žurnālists un "Warriors" apskatnieks Rastijs Simons.

Kā zināms, Biedriņš 2006./07.gada sezonā kļuva par "Warriors" komandas pamatcentru, vidēji 82 spēlēs gūstot 9,5 punktus un izcīnot 9,3 atlēkušās bumbas. Nākamajā sezonā viņš savus statistikas rādītājus tikai uzlaboja (10,5 punkti un 9,8 atlēkušās bumbas), tādējādi pirms 2008./09.gada sezonas tiekot pie jauna, sešu gadu līguma, kuru laikā viņš saņems 54 miljonus dolāru. Šajā sezonā viņu sāka vajāt savainojumi un viņš aizvadīja 62 no 82 regulārā čempionāta spēlēm. Tomēr statiskas rādītāji joprojām uzlabojās – 11,9 punkti un 11,2 atlēkušās bumbas. Savainojumu dēļ Biedriņš nākamajās trīs sezonās izlaida daudz spēļu – nospēlētas tikai 139 spēles no 230 spēlēm,- un viņa sniegums kļuva ar vien blāvāks un blāvāks. Latviešu basketbolista pārliecība bija pazudusi. Un arī pirms šīs sezonas viņš iedzīvojās cirkšņa savainojumā.

Pirms pagājušās sezonas par "Warriors" galveno treneri kļuva Marks Džeksons, kurš jau pirmajā dienā slavēja Biedriņa spēli aizsardzībā, tomēr pirms šīs sezonas viņš atklāti izteica sašutumu par to, ka Biedriņš vienīgais neesot bijis kopā ar komandu pirms treniņnometnes sākuma.

"Treneris Marks Džeksons ir liels Biedriņa atbalstītājs ārpus basketbola laukuma. Viņš viņu vienmēr sauc par labu aizsargu zem groza un uzteic viņa spēli aizsardzībā "pick-and-roll" kombinācijās, lai arī Biedriņa sniegums ne vienmēr apstiprina trenera viedokli," stāstīja ""San Francisco Chronicle" žurnālists Simons. "Vienīgā reize, kad Džeksons atklāti kritizēja Biedriņu bija, kad viņš vienīgais nepievienojās "Warriors" komandai pirms treniņnometnes sākuma."

Tomēr "Warriors" spēlētāji Biedriņu ir slavējuši, kā lielisku komandas biedru, kurš vienmēr atbalsta, neliedz padomus un ar saviem jokiem uztur labu atmosfēru komandā. Tikmēr apskatnieks atklāja, ka arī komandas biedriem mazinās ticība, ka latvietis ir spējīgs atgriezties tajā līmenī, kādā viņš bija.

"Domāju, ka Biedriņa komandas biedri viņu joprojām atbalsta un cer uz viņa atgriešanos, bet viņi sāk zaudēt cerības," izteicās Simons, piebilstot, ka arī komandas vadības mērs jau kādu laiku ir pilns, sākot meklēt pastiprinājumu garajā galā.
Tāpēc pagājušajā sezonā maiņas darījumā tika iegūts Austrālijas centra spēlētājs Endrjū Boguts, bet draftā tika izvēlēts Festuss Ezili. Tāpat spēka uzbrucēja pozīcijā tika piesaistīts Karls Lendrijs. Kopā ar Deividu Lī šis ir viens no spēcīgākajiem sastāviem garajā galā "Warriors" komandā pēdējo sezonu laikā. Pagaidām gan Boguts vēl nav gatavs spēlēt, jo viņš joprojām nav atlabis no savainojumiem.

Beidzot Biedriņš nav vienīgais izteiktais centrs "Warriors" komandā, kā tas bijis iepriekšējos gados. Boguts un Biedriņš kopā saņem 22 miljonu dolāru lielu algu, tāpēc nav noslēpums, ka Goldensteitas komanda gribētu atbrīvoties no latvieša līguma.

"Es domāju, ka "Warriors" vadība būtu ļoti priecīga aizmainīt Biedriņu uz citu komandu, bet to ir ļoti grūti izdarīt, jo viņš pagaidām ir trešais centrs komandā. Pie tam viņam ir spēkā divu gadu līgums, kura vērtība ir 18 miljoni. Ar šādu statistiku un šādu algu maiņas darījumu veikt ir ļoti grūti," skaidroja Simons.

Tomēr "Warriors" no Biedriņa varēja atbrīvoties jau pagājušajā sezonā. NBA jaunajā kolektīvajā darba līgumā bija punkts, kurš paredzēja, ka katrs klubs sezonas laikā drīkstēja atteikties no viena spēlētāja pakalpojumiem. Viņš saņēma paredzēto algu, bet tā vairs neuzrādījās komandas algas griestos. "Warriors" izvēlējās atbrīvoties no aizsarga Čārlija Bella, kuram bija palicis viena gada līgums četru miljonu dolāru vērtībā.

""Warriors" zina, ka Bella līguma amnestēšana bija briesmīgs lēmumus, bet viņi to publiski neatzīst," atklāja ASV žurnālists. "Kad tika pieņemts šis lēmums, Biedriņš bija vienīgais izteiktais centra spēlētājs komandā. Viņi uzskatīja, ka citas izejas nav, kā vien paturēt latvieti."

"San Francisco Chronicle" žurnālists Simons atzina, ka Biedriņš pēdējās spēlēs beidzot izskatījies vesels, un pats galvenais, viņš esot spēlējis ar iedvesmu un pārliecību, kas nav redzēts jau ilgāku laiku.

Atgādinām, ka Biedriņš iepriekšējā spēlē pret Denveras "Nuggets", kurā "Warriors" zaudēja ar rezultātu 101:107, nospēlēja 19 minūtes, gūstot divus punktus un izcīnot astoņas atlēkušās bumbas. Viņš pēc ilga pārtraukuma realizēja abus soda metienus, saņemot milzīgas līdzjutēju ovācijas.

Savukārt pirms mača ar "Nuggets", spēlē pret "Lakers" komandu Biedriņam sanāca izmest ļoti neprecīzu soda metienu. ASV medijos jau mēļo, ka tas varētu būt sliktākais soda metiens NBA vēsturē.


Написать комментарий