Daugavpils Celtnieku skolā, iespējams, drīz varēs apgūt profesionāla skursteņslauķa amatu

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Otrdien, 13. novembrī, Daugavpils Celtnieku profesionālajā vidusskolā notika konference, kurā piedalījās skolas pedagogi un studenti, pārstāvji no Uzņēmēju padomes un Latvijas Būvnieku asociācijas.

Šīs atklātās tikšanās mērķis bija nodibināt vēl ciešāku sadarbību ar vietējiem uzņēmējiem, iepazīstināt viņus ar profesionāli izglītojošām programmām, paziņot par Daugavpils Celtnieku skolas studentu konkurētspēju.

Pēc skolas direktores Ineses Ostrovskas vārdiem, Latvijas galvaspilsētas jaunatne nevēlas darba specialitātes, visi tiecas pie intelektuāla darba, tāpēc šo nišu aizņem citu pilsētu arodvidusskolas. Daugavpils Celtnieku skola jau ne reizi vien ir pierādījusi, ka viņai ir pa spēkam sagatavot dažāda profila kvalificētus strādniekus, bet, lai viņi neaizbrauktu uz ārzemēm, vajag radīt normālus dzīves un darba apstākļus tepat uz vietas.

“Mēs cieši sadarbojamies ar uzņēmējiem: viņi pasniedz mums dažus priekšmetus, pieņem eksāmenus, ņem mūsu audzēkņus uz praksi. Mēs nepārtraukti interesējamies, kādu speciālistu trūkst Daugavpilī un Latgalē. Piemēram, kāpēc gan mums nesākt apmācīt skursteņslauķa amatam: uz doto brīdi Daugavpilī ir tikai viens sertificēts speciālists. Mēs pat izstrādājām viņam speciālu darba tērpu, un viņš ne tikai tīrīs skursteņus, bet arī sekos līdzi visām māju apkures sistēmām”, - paziņoja Ostrovskas kundze.

Vietējās Būvnieku asociācijas nodaļas vadītājs Josifs Reuts arī ir pārliecināts, ka celtniecības firmām vajadzētu daudz ciešāk sadarboties ar vietējo celtnieku skolu, dot viņiem labas teorētiskās zināšanas un pielietot tās praksē.

Vērts atzīmēt, ka šajā sanāksmē piedalījās, apmēram, 20 celtniecības firmu pārstāvji no visas Latgales.



Написать комментарий