Daugavpils universitātē zinātnieki apspriedīs finanšu kapitāla ietekmi uz reģiona ekonomiku

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Kā izrādās, tad piesaistīt reģionam kapitālu un attīstīt konkurētspēju šie jautājumi uztrauc ne tikai Daugavpils domes Trīspusējo padomi, bet arī Latgales lielāko augstskolu.

Pavisam drīz Daugavpils universitātē sāksies Starptautiskā zinātnes konference, kuras dalībnieki savāksies mūsu universitātē jau septīto reizi, lai apspriestu finanšu kapitāla ietekmi uz reģiona konkurētspēju. Tieši šai aktuālai tēmai būs veltīta dotā konference.

Kā paziņoja DU sabiedrisko attiecību menedžeris Vita Viļevko, šī pasākuma organizators ir Sociālo zinātņu fakultāte sadarbībā ar Sociālo pētījumu institūtu, kuru atbalsta Lielbritānijas reģionālo mācību asociācija.

Konference, kura norisināsies no 8 – 11. novembrim, dalībnieki no Latvijas, Baltkrievijas, Gruzijas, Polijas un Ukrainas apspriedīs aktuālās tendences un šī brīža reģionālās ekonomikas problēmas finanšu kapitāla nestabilā tirgus ietekmē, kā arī socioloģijas, tiesību zinātnes un sociālās psiholoģijas ietekme. Tiek pieņemts, ka zinātnieki dalīsies savā pieredzē un zināšanām, lai palielinātu reģiona konkurētspēju. Pie tam, visi darbi un uzstāšanās būs publicētas speciālajā krājumā.

Starptautiskās konferences atklāšana notiks 8. novembrī plkst. 12:00,  DU jaunajā korpusā Parādes ielā 1. Atklāšanas ceremonijā piedalīsies akadēmiķis un DU rektors Arvīds Barševskis, profesors Vladimirs Meņšikovs un pilsētas vadības pārstāvji.


Написать комментарий