Zilupes iela Rēzeknē nodota ekspluatācijā

foto rezekne.lv
foto rezekne.lv

Noslēgušies projekta „Zilupes ielas rekonstrukcija Rēzeknē” īstenošanas darbi un Zilupes iela tiek nodota ekspluatācijā, informē Rēzeknes pilsētas domes Attīstības pārvaldes projektu vadītājs Imants Mekša.

Projektu vadītājs, Rēzeknes Pilsētas saimniecības pārvaldes darbinieki – vadītājs Voldemārs Platacis, ceļu inženieris Zigurds Baltadonis, galvenais enerģētiķis Roberts Adamovičs un būvfirmas pārstāvji uzmanīgi pētīja rekonstruētās ielas stāvokli un kopumā bija apmierināti – Rēzeknē ir sakārtota vēl viena iela.

Kā atzīst projektu vadītājs Imants Mekša, pārbaudes rezultātā tika atklātas dažas nenozīmīgas nepilnības, kuras būvfirma apņemas pabeigt vai izlabot līdz valsts svētkiem, un Zilupes iela būs pilnībā gatava ekspluatācijai. Pie labojumiem pieskaitāmi tādi darbi, kā ceļa zīmju izvietojuma precizēšana atbilstoši standartiem, apbraucamā apļa Rēznas, Liepu, Ludzas un Zilupes ielu krustojumā noklāšana ar bruģakmeni u.c. Visi šie darbi ir fiksēti defektu aktā. Zāles iesēšanu minētajā aplī nolemts atlikt līdz pavasarim, jo tagad iesētā zāle var neieaugt un iet bojā. Attiecīgi ir sagatavots akts par darbiem, kas ir atlikti uz pavasari.

Zilupes iela ir rekonstruēta no Rēznas, Liepu un Ludzas ielu krustojuma līdz pilsētas robežai, atvērta transporta kustībai, un drīz būs noņemti visi ierobežojumi, kuri bija spēkā ielas rekonstrukcijas laikā.

Jāatgādina, ka Rēzekne kā nacionālas nozīmes attīstības centrs iekļaujas Latgales un Zemgales policentriskās attīstības pilsētu trijstūrī – Rēzekne-Jēkabpils-Daugavpils, kas pamato starptautiskas, nacionālās, reģionālās un vietējās nozīmes autoceļu sasaisti un noslodzi Rēzeknes pilsētā. Rēzeknes pilsētas autoceļu infrastruktūra ir nozīmīga ne tikai pilsētas sociālekonomiskajai attīstībai, bet arī Latgales reģiona un valsts izaugsmei. Tādēļ projekta mērķis bija satiksmes drošības līmeņa paaugstināšana Rēzeknes tranzītielā – Zilupes ielā. Projekta īstenošanas laiks: 2009. gada maijs – 2012. gada decembris, Tehniskā projekta autors „Projektēšanas birojs „AUSTRUMI””, būvdarbus veica Ceļu būves firma SIA „BINDERS”. Projekta kopējās izmaksas – 2 744 381 Ls, no tām Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums – 1 687 317 Ls, Valsts budžeta dotācija – 119 104 Ls un Rēzeknes pilsētas domes līdzfinansējums – 937 960 Ls.


Написать комментарий