Ušakovs: Rīgas budžeta deficītu šogad būs mazāks par 30 miljoniem latu

foto balticreports.com
foto balticreports.com

Rīgas budžeta deficīts šā gada beigās varētu būt nedaudz mazāks par 30 miljoniem latu, otrdien intervijā LTV raidījumā ”Labrīt Latvija” sacīja Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Patlaban galvaspilsētas budžetā esot apmēram 50 miljonu latu deficīts, bet līdz gada beigām deficīts būšot jau zem 30 miljoniem latu un tas būšot nosegts ar pilsētas uzkrājumiem, pārliecināts bija Ušakovs.


Par kārtējiem – jau trešajiem šā gada budžeta grozījumiem - otrdien lems Rīgas Dome. Tas tiekot darīts, lai pārskatītu izdevumus. Tāpat pašvaldība līdz šim izvirzījusi ļoti piesardzīgas nodokļu ieņēmumu prognozes un nu esot iespēja lemt par papildus līdzekļiem izdevumiem.

Kopējie Rīgas budžeta ieņēmumi šā gada deviņos mēnešos bijuši par 20 miljoniem latu (vai 6%) lielāki nekā bija plānots šajā periodā un par 9,1 miljonu latu (vai 2,6%) lielāki nekā pagājušajā gadā šajā laikā.

Budžeta komisija iepriekš nolēma izdarīt grozījumus pašvaldības šā gada budžetā par kopējo summu 17,2 miljonu latu apmērā un par to dome lems otrdien.


Написать комментарий