Daugavpils pilsētas domē sapulcējusies Latgales pašvaldību un arodskolu vadība kritizēja ministriju

foto Daugavpils pašvaldība
foto Daugavpils pašvaldība

Šodien, 2.novembrī, Daugavpils pilsētas domē bija pulcējušies Latgales novadu un arodskolu vadītāji, kā arī Latgales plānošanas reģiona un Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji. Daugavpils pilsētas domes iniciētā tikšanās norisinājās sakarā ar to, ka līdz gada beigām pašvaldībām jāpieņem lēmums par to administratīvajā teritorijā esošo arodskolu pārņemšanu savā pārziņā. Diskusijas gaitā tās dalībnieki nonāca pie secinājuma, ka tas ir ļoti sarežģīts jautājums, sakarā ar kuru pastāv daudz neskaidrību.

Vicemērs Vitālijs Azarevičs atzīmēja, ka diskusijas dalībnieku mērķis bija apspriest visām pašvaldībām aktuālo arodskolu pārņemšanas jautājumu un eirofondu finansējuma piesaistīšanu skolu infrastruktūras attīstībai.

Sēde ieilga uz 2,5 stundām. Pēc klātesošo informēšanas par triju galveno reģionālo arodskolu veiksmīgi realizētajiem projektiem, šo arodskolu problēmām un attīstības iespējām, diskusijas dalībnieki apsprieda arī galveno jautājumu – arodskolu pārņemšanu pašvaldību pārziņā.

Daudzi pašvaldību un arodskolu vadītāji izteica klātesošajiem ministrijas pārstāvjiem savu neapmierinātību ar ministrijas lēmumu nodot arodskolas pašvaldību pārziņā, jo tas nozīmē, ka visi arodskolu izdevumi gulstas uz pašvaldību pleciem. Klātesošie nolēma griezties pie valsts ierēdņiem ar lūgumu izstrādāt dokumentus, kas ieviestu skaidrību, kādi arodskolu izdevumi būs jāsedz pašvaldībām un kādā virzienā būtu jāstrādā.


Написать комментарий