Daugavpils Poļu nama teātra studija sniegusi viesizrādes Latgalē

foto Poļu kultūras centrs
foto Poļu kultūras centrs

Daugavpils Poļu namā pēdējos gados veiksmīgi darbojas teātra studija Milenas Rožanskas vadībā. Aizvadītais oktobris bija iespaidu pilns – mazie aktieri daudz ceļoja, piedāvājot skatītāju uzmanībai viesizrādes, un apmeklēja vairākas Latgales pilsētas.

Poļu kultūras centra vadītāja Žanna Stankeviča portālam Gorod.lv pastāstīja, ka daugavpilieši apmeklēja Krāslavas poļu ģimnāziju, kur piedāvāja skatītāju uzmanībai izrādi „Mūsu pasaka”. Teātra izrādes pamatā ir poļu bērnu literatūras divu klasiķu – Juliana Tuvima un Jana Bžehvas – darbi.

Krāslavas skatītāji bija sajūsmā par ģeniālo dzeju, skaistiem tērpiem, interesantiem režijas risinājumiem, izcilu jauno aktieru darbu. Teātra studijas dalībnieki tika uzņemti ļoti laipni un izrāde noslēdzās ar skatītāju ovācijām. Krāslavas poļu pamatskolas direktore Česlava Kozlovska pateicās Daugavpils kultūras centram par ilggadīgu sadarbību, bet režisorei Milanai Rožanskai pasniedza ziedus un izcilu pīrāgu, kuru vēlāk visi pagaršoja, dzerot tēju.

Teātra studija apmeklēja arī Rēzeknes poļu ģimnāziju. Pirms izrādes mazie aktieri ļoti uztraucās, jo ģimnāzijas aktu zāle ir ļoti liela – tā ir paredzēta vairāk nekā 100 cilvēkiem. Taču viss izdevās labi, skatītāji bija sajūsmā. Skanot aplausiem, skolas direktore Valentīna Šidlovska pasniedza režisorei un aktieriem ziedus un dāvanas.

Jāatzīmē, ka Milena Rožanska nav tikai Poļu nama teātra studijas režisore, bet arī poļu jauniešu biedrības „Studentu klubs” līdere. Pateicoties viņas iniciatīvai tika uzrakstīts projekts, kura ietvaros tika saņemts finansējums Daugavpils teātra studijas viesizrādēm.



Написать комментарий