Latgalē pieaudzis tūristu skaits, arvien biežāk reģionu apmeklē Krievijas pilsoņi 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pēdējos gados Latgalē vērojams tūristu no Sanktpēterburgas skaita pieaugums, tieši šo reģionu Latgales plānošanas reģions izvēlējies kā vienu no tūrisma tirgus prioritāro reģionu. Lai turpinātu attīstīt tūrismu reģionā, tai skaitā arī Daugavpilī, pašvaldībām būtu jāsadarbojas, kopīgi realizējot tūristu piesaistīšanas pārdomātu koncepciju un izmantojot iespēju pozicionēt Latgali ar interneta starpniecību, uzskata Latgales plānošanas reģiona projekta "Tour de Latgale & Pskov" sabiedrisko attiecību speciālists Edgars Kluss.

Tūrisma informācijas centra (TIC), viesnīcu un robežsardzes informācija par Latgali un Daugavpili apmeklējušo tūristu skaitu ir ļoti dažāda. TIC statistika liecina, ka pirms 4 gadiem pie viņiem pēc informācijas griezās daži simti tūristu no Sanktpēterburgas, savukārt šobrīd tie ir vairāki tūkstoši cilvēku.

Pēc projekta, kura mērķis ir veicināt Latgales un Pleskavas sadarbību, dalībnieku domām, neskatoties uz tūristu skaita pieaugumu mūsu reģionā, jāpanāk, lai mūs apmeklētu organizētas tūristu grupas, jo pagaidām lielākā tūristu daļa (pārsvarā no Latvijas) ceļo individuāli vai ģimenes lokā.

Organizētu braucienu skaita palielināšanās pozitīvi ietekmētu pilsētas ekonomiku un attīstību. Sakarā ar to, ka TIC nav tiesīgs nodarboties ar biznesu un pārdot ceļazīmes, daudz intensīvāk būtu nepieciešams darboties vietējām ceļojumu firmām, kuras varētu aktīvāk organizēt braucienus un pārdot tos, jo pateicoties reģiona pašvaldību, Latgales plānošanas reģiona un Latgales reģiona attīstības aģentūras darbam ārzemju ceļojumu operatori izrāda interesi par sadarbību ar vietējām ceļojumu firmām. Šajā gadījumā tiktu ievērots ekskursiju plāns, un tūristiem varētu piedāvāt apmeklēt dažādas interesantas vietas.

Būtiska loma ir arī pilsētu pozicionējošās informācijas kvalitatīvajam pasniegšanas veidam un apmaiņai. Ziņas par pilsētu sniedzošie bukleti un kartes noderīgi tūristam, kurš jau ir ceļā. Taču bukletu ēra pagājusi, un to vietu ieņem internets, tāpēc internetā ievietotā kvalitatīva, pieejama, labi pārskatāma informācija vairākās valodās paver daudz vairāk iespēju, atzīmēja projekta "Tour de Latgale & Pskov" preses sekretārs, piebilstot, ka reģiona pašvaldībām jāsadarbojas tūristu piesaistīšanas procesā.

Projekta "Tour de Latgale & Pskov" ietvaros ieplānota plaša marketinga kampaņa internetā, televīzijā un radio, tādējādi reģiona piedāvājums tiks prezentēts plašai auditorijai gan Latvijā, gan ārzemēs.


Написать комментарий

tieši šo reģionu Latgales plānošanas reģions izvēlējies kā vienu no tūrisma tirgus prioritāro reģionu. Lai turpinātu attīstīt tūrismu reģionā, tai skaitā arī Daugavpilī, pašvaldībām būtu jāsadarbojas, kopīgi realizējot tūristu piesaistīšanas pārdomātu koncepciju un izmantojot iespēju pozicionēt Latgali ar interneta starpniecību, uzskata Latgales plānošanas reģiona

divos teikumos reģions 5x !!!
Super