Dome uzskata, ka 8 bērnudārzu rekonstrukcijas projekta realizācijā varētu rasties sarežģījumi

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Izsludinot astoto Daugavpils bērnudārzu rekonstrukcijas konkursu, speciālisti nolēma tomēr neizvirzīt nosacījumu „viena lote vienās rokās”. Šajā sakarā pastāv iespēja, ka visas 5 lotes, kurās tiks iekļauti daži objekti, varēs vinnēt viena firma un var atkārtoties situācija, kad firma nespēj iekļauties termiņā.

Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs paskaidroja, ka lēmums neierobežot firmu iespējas uzvarēt vairākās lotēs saistīts ar to, ka, izņemot 5 lotes, kuru ietvaros tiks rekonstruēti bērnudārzi, tiks izsludināts konkurss arī par skolu rekonstrukcijas darbu pabeigšanu. Tāpēc iespējams, ka pietiekušos firmu skaits var būt nepietiekams.

Pastāv iespēja, ka grūtības varētu rasties jau konkursa uzvarētāja noteikšanas stadijā. Sakarā ar grozījumiem Publisko iepirkumu likumā, gadījumā, ja būvdarbu atklātajā konkursā piedalās tikai viens pretendents, šis priekšlikums nav izskatāms un jāizsludina atkārtotais konkurss. Tāpēc, ja konkursā par renovācijas darbiem piedalīsies tikai viena firma, darbu uzsākšanas termiņš tiks pārcelts atkārtotā konkursa dēļ.

Šobrīd pašvaldība plāno ziemas laikā noteikts konkursa uzvarētājus, saņemt visus nepieciešamos saskaņojumus un uzsākt darbus pavasarī. Projekts tiek realizēts, pateicoties Latgales attīstības programmai un ES fondu atbalstam, un tā aptuvena izmaksu summa ir 2,5 miljoni latu. Projekta ietvaros tiks veikta 1., 4., 21., 10., 15., 23., 27. un 30.bērnudārza rekonstrukcija. Pretendentu pieteikumi iesniedzami līdz 15.novembrim.


Написать комментарий