Daugavpils teātrī prezentēja situāciju komēdiju un pastāstīja par izrādi ar seksu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vakar, 23.oktobrī, Daugavpils teātrī notika jaunās sezonas otrā preses konference, kurā mākslinieciskais vadītājs Oļegs Šapošņikovs prezentēja divas jaunas izrādes.

Jau šonedēļ, 26.oktobrī, Daugavpils skatītāju uzmanībai tiks piedāvāta pēc krievu dramaturga Aleksandra Korovkina lugas motīviem iestudētā situāciju komēdija „Biznesa klases palāta”.

Izrādes režisors – teatrālās balvas „Spēlmaņu nakts” laureāts – Ivars Lūsis pastāstīja, ka savā izrādē piedāvā nopietnas problēmas uztvert viegli un ar humoru: „Tā ir ļoti pozitīva un dzīvi apliecinoša situāciju komēdija par cilvēku savstarpējām attiecībām, cilvēku vājībām un negaidītiem dzīves pavērsieniem, kas uzrakstīta labākajās Eiropas komēdijas žanra tradīcijās”.

Otrā pirmizrāde, pēc Oļega Sapošņikova vārdiem, domāta intelektuāļiem un nav ieteicama pārāk konservatīvo uzskatu piekritējiem. Skatītāju uzmanībai tiks piedāvāta dziļi psiholoģiskā izrāde pēc Hermaņa Paukša lugas "Striptīzs" motīviem. Daugavpils teātra mākslinieciskais vadītājs atzīmēja: „Mūsu luga – „Meli” – nav par seksu, bet gan ar seksu. Tās pamatā ir mīlas trīsstūris, kurā neviens no personāžiem patiesībā nezina, kuru mīl un vai tā ir mīlestība. Atbilžu meklējumos galvenie varoņi manipulē viens ar otru un apkārtējo jūtām”. Minētās pirmizrādes paredzētas 3. un 4.novembrī teātra otrā stāva foajē.

Kopumā jaunajā sezonā Daugavpils teātrī paredzētas 13 pirmizrādes. Divas no tām – izrādi latgaliešu valodā un bērnu izrādi – mūsu skatītājiem jau bija iespēja apmeklēt un novērtēt.



Написать комментарий