ASV vēstnieks dosies vizītē uz Daugavpili 2

foto treideri.lv
foto treideri.lv

Rīga, 2012. gada 19.oktobris. –  Otrdien, 23. oktobrī, jaunais ASV vēstnieks Latvijā Marks Pekala dosies divu dienu vizītē uz Daugavpili, kuras laikā viņš tiksies ar Daugavpils domes priekšsēdētāju Žannu Kulakovu, kā arī citiem domes pārstāvjiem. ASV vēstnieks apmeklēs Daugavpili, lai atklātu uzņēmējdarbības mentoringa programmu starp pieciem biznesa inkubatoriem Latgales reģionā un vienu no vadošajiem biznesa inkubatoriem ASV – „The Idea Village”.

Šī biznesa inkubatoru mērķis ir attīstīt un atbalstīt uzņēmējdarbības kultūras veidošanos Latgales reģionā, nodrošinot mentoringa atbalstu un apmaiņas programmu starp tā dalībniekiem.  Projekta „Incubating the Business Incubators” ietvaros sadarboties piecu biznesa inkubatoru tīkls „Ideju Viesnīca” ar vadošo ASV biznesa inkubatoru „The Idea Village” Ņūorleānā. Piecu Biznesa inkubatoru tīklā „Ideju Viesnīca” darbojas inkubatori Daugavpilī, Rēzeknē, Balvos, Līvānos un Preiļos. Projekta atklāšanas pasākumā, kurš notiks ar videokonferences palīdzību, vienlaicīgi iesaistot visus projekta sadarbības partnerus, piedalīsies ASV vēstnieks Marks Pekala, „Ideju Viesnīcas” vadītājs Māris Igavens, kā arī ASV biznesa inkubatora „The Idea Village” dibinātājs Tims Viljamsons.

Vizītes laikā vēstnieks tiksies arī ar dažādiem Daugavpils sabiedrības pārstāvjiem, tai skaitā vidusskolēniem, kultūru un reliģisko kopienu līderiem, kā arī uzņēmējiem. Tāpat vēstnieks apmeklēs arī Daugavpils Universitāti, kur viņam būs tikšanās ar studentiem, kā arī ASV Informācijas centru Daugavpils bibliotēkā.


Написать комментарий

Pekala sens Latgaļu uzvārds nozīmē Pakaļa

Написать комментарий